SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Risiko for politistreik

  – Liv og helse kommer ikke til å stå i fare ved en eventuell politistreik fra torsdag av. Det sier administrasjonssjef i Øst Politidistrikt Erik Ulfeng Hansen. Han forteller at de nå har gjort en sikkerhetsvurdering ut fra listene over hvem som tas ut hvis streik blir en realitet. – Publikum kommer ikke til å merke stort forteller han.

  Politihuset Grålum
  Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK
 • Er avhengig av flystripa på Rygge

  En nedleggelse av Rygge sivile lufthavn vil ikke påvirke planene om å bygge ut motordepotet for nye kampfly på Rygge.

  Det sier Ove Haukåsveen, administrerende direktør i AIM Norway. Selskapet skal vedlikeholde de nye F35-jagerflyene på den militære flyplassen.

  Haukåsveen sier de likevel må vite hva som vil skje med flystripa dersom den sivile delen legges ned, fordi de også må vedlikeholde fly.

  Norsk F35 i lufta på Luke-basen, Arizona
  Foto: Gro Holm
 • Østfold V krever endring

  Venstres gruppeledere i Østfold fylkeskommune og i Moss og Rygge kommuner ber nå moderpartiet på Stortinget revurdere flypassasjeravgiften. I en henvendelse til partiets finanspolitiske talsmann Terje Breivik sier de lokale gruppelederne at flypassasjeravgiften har utilsiktet virkning for Østfold og ikke minst Mosse-distriktet. De krever at partiet arbeider for at avgiften erstattes av en bedre miljøavgift.