Rosenborg med fortjent 2-0 seier over Sarpsborg 08 i Sarpsborg.

Sarpsborg - Rosenborg

Vi kommer godt i gang. Vi er solide i starten og klarer å komme inn bak de og stresse de, men vi er ikke presise nok når vi har kommet i gunstige posisjoner, sier Sarpsborgtrener Geir Bakke til NRK.

Geir Bakke

Sarpsborg-08trener Geir Bakke.

For hjemmelaget åpnet godt hjemme mot serielederen, men utover i kampen viste gjestene hvorfor de leder serien.

Etterhvert så viser Rosenborg sin kvalitet. De spiser seg inn i kampen og tar kommandoen. Etter at de får målet sitt så virker det som det er en kontrollert kamp fra Rosenborg si side, selvom det er surt å si det, sier Bakke.

Men til tross for at gjestene var det beste laget i første omgang, så kunne kampen sett annerledes ut. Hjemmelaget var nemlig også gode og skapte nok til å kunne få en scoring.

Fotball er jo sånn at det er viktig at man får noe ut av det når man først har sjansen. Da kan man på en måte kontrollere kampen litt mer selv også. Da kan man bestemme litt hvordan utviklinga av kampen skal være, sier Bakke.

Mistet fortet?

Sarpsborg Stadion har vært et fort for hjemmelaget de siste sesongene. Men med lagets tredje hjemmetap for sesongen allerede, er kanskje fortet i ferd med å gå i oppløsning?

–Resultatene lyver jo ikke. Jeg tenker ikke så mye på om det er hjemme eller borte. Jeg er mest opptatt av prestasjonene til en hver tid, men det er kjedelig å ikke levere godt nok når vi fyller stadion og publikum lager en kjempestemning her, så gjør det litt vondt i magen å tape sånne kamper overfor publikummet vårt, sier Bakke.

Også kaptein Ole Heieren Hansen måtte innrømme at Rosenborg var et par hakk bedre enn Sarpsborg søndag kveld. Det til tross, så mener at han laget hans leverte mer enn godkjent, bortsett fra å score mål da.

Ole Christoffer Heieren Hansen

Sarpsborgkaptein Ole Heieren Hansen

–Først og fremst så må man score mål for å vinne fotballkamper. Vi slipper inn to mål i dag selvom vi føler at vi har god kontroll på dem. Jeg føler at vi gjør en god og godkjent kamp, men de har spillere som setter ballen i mål når de får sjansen, det er forskjellen på oss og Rosenborg i dag, sier Heieren Hansen.

Rosenborg styrte det meste etter pause i Sarpsborg. De hadde mest ball, skapte de største mulighetene og scoret også omgangens eneste mål. De så rett og slett ut til å ha full kontroll på begivenhetene.

Vi kan vel ikke forvente å styre i 90 minutter mot Rosenborg. Jeg føler at Rosenborg er litt for komfortable og at dem har for god kontroll på oss i dem situasjonene vi kommer i som bør være farlige, sier kapteinen.

God åpning av hjemmelaget

Sarpsborg 08 startet kampen best og skapte også et par farligheter de første fem minuttene. Nærmest var hjemmelaget da RBKs Holmar Eyolfsson headet ballen centimetere utenfor eget mål etter et hjørnespark. Hjemmelaget presset høyt da de hadde sjansen, men lå veldig lavt da Rosenborg hadde kontroll på ball.

Gjestene fra trøndelag festet et solid grep om kampen det neste kvarteret og både kunne og burde tatt ledelsen. Både Pål Andre Helland og Mike Jensen hadde store muligheter til å sende trønderne i ledelsen.

Store sjanser for gjestene

Sarpsborg 08 kjempet seg inn i kampen igjen, men det var gjestene som skapte de største mulighetene. Ti minutter før pause var det nesten utrolig at gjestene ikke tok ledelsen. Først reddet hjemmelagets keeper Quentin Westberg en avslutning fra Aleksander Søderlund mesterlig. Returen fra Tobias Mikkelsen endte i tverrligger etter at Sarpsborgdebutanten Habib Bellaid reddet på streken.

Fem minutter før pause fikk gjestene utteling. Pål Andre Helland fikk ballen til høyre inne i sekstenmeteren. Dro seg forbi Kristoffer Tokstad og satte ballen i det lengste hjørnet med sitt venstre bein.

To minutter senere fikk hjemmelaget sin største sjanse i omgangen. Ole Heieren Hansen headet en corner på tvers i feltet og fant Martin Thømt Jensen på fem meter. Dessverre for hjemmelaget stod Anders Svensson på streken og reddet.

Mer skjedde ikke før pause og Rosenborg tok med seg en fortjent 1-0-ledelse inn i garberoben, etter en meget fartsfyllt og underholdene førsteomgang.

Gjestene best i gang etter pause

Rosenborg åpnet den andre omgangen best. Sarpsborg prøvde å presse høyere og det ga mer rom for overganger til gjestene. Det hjalp heller ikke for hjemmelaget at de gjorde enkle personlige feil med ball.

Etter 60 minutter fikk hjemmelaget sin første skikkelige målsjans etter pause. Bojan Zajic spilte fri Kristoffer Tokstad inne i sekstenmeteren, men Tokstad feiet ballen både over og utenfor gjestenes mål.

Fem minutter senere fikk gjestene utteling igjen. Rosenborg kombinerte vakkert på ett og to touch og ballen endte hos Mike Jensen som fikk all tid i verden til å sikte inn høyreslegga fra 20 meter og sende trønderne opp i 2-0.

Mike Jensen og Pål André Helland

Mike Jensen økte til 2-0 etter et vakkert angrep av Rosenborg

Sarpsborg 08 prøvde å sette inn en sluttspurt og klarte å sette ett visst trykk på gjestene. De helt store sjansene uteble riktignok, selvom Claes Kronberg med litt mer ro kunne fått en stor sjanse fem minutter før slutt. I stedet leverte han en dårlig avslutning fra seksten meter.

Rosenborg fikk muligheten til å øke ledelsen på overtid, men Jonas Svensson klarte ikke å overliste Quentin Westberg. Dermed vant Rosenborg en svært god og underholdene kamp med 2-0 over Sarpsborg 08.