Poengdeling i prestisjeduell

En tidligere Vålerenga-spiller sendte Sarpsborg 08 i ledelsen, men VIF-stjerneskuddet Ghayas Zahid sikret uavgjort på et fullsatt Sarpsborg stadion.

Sarpsborg 08 mot Vålerenga

Sarpsborg 08s Kristoffer Tokstad forsøker å komme seg fri fra Ruben Kristiansen (t.v.) og Herman Stengel under fredagens kamp.

Det ble ingen reprise av fjorårets 3-0-seier, slik Sarpsborg 08-supporterne hadde håpet. I en jevnspilt kamp hvor begge lagene hadde sine sjanser, endte det med 1–1 og ett poeng til hvert av lagene. Dermed er både Sarpsborg 08 og Vålerenga fortsatt ubeseiret, to kamper inn i 2015-sesongen.

– Vi vil gjerne vinne på hjemmebane og når du leder så har du lyst til å dra det i land, men kampen sett under ett så er det kanskje fortjent at det blir uavgjort, sier Sarpsborg 08-trener Geir Bakke til NRK.

Hele fire av spillerne i fredagens Sarpsborg 08-tropp har bakgrunn fra Vålerenga. I tillegg har Bakke selv vært assistent under Kjetil Rekdal, og kampen kunne derfor betegnes som et prestisjeoppgjør.

Jevn førsteomgang

Begge lagene ønsket å vise seg frem for det rekordstore publikummet på Sarpsborg stadion etter å ha vunnet sine første kamper for sesongen, men de store målsjansene uteble i startfasen.

Kampens første store mulighet fikk Vålerengas Deshorn Brown etter drøyt 20 minutter da han kom alene med landsmannen Duwayne Kerr i Sarpsborg 08-målet. Sistnevnte kom seirende ut av duellen, og fikk reddet Browns avslutning til et hjørnespark.

Også Sarpsborg 08 fikk en stor sjanse før pause, men etter forarbeid fra Wiig og Ojamaa klarte ikke Kristoffer Tokstad å presse avslutningen sin mellom stengene.

To kjappe

Etter pause var det hjemmelaget som kom best i gang, og det ble også skapt et par sjanser. Tokstad fikk to nye muligheter til å sende Sarpsborg 08 opp i føringen, men det ville seg ikke.

Først etter 66 minutter ble smultringen brutt på Sarpsborg stadion. Tidligere Vålerenga-spiller Andreas Nordvik steg til værs på et innlegg fra høyrekanten og stusset ballen i lengste hjørne, 1–0.

Men bare minuttet senere var lagene like langt. Ghayas Zahid, som var blant de friskeste for Vålerenga gjennom hele kampen, fikk et lurt frispark fra kaptein Grindheim og skrudde ballen flott i nettet bak Duwayne Kerr.

– Jeg hadde mange skuddmuligheter på 16–18 meter som jeg egentlig burde satt, men når den gikk inn føltes det fantastisk, sier Zahid til NRK.

Sarpsborg 08s målscorer Andreas Nordvik syns 1–1 var et greit resultat.

– Det var gøy å score mål, men det forandret jo ikke så mye på resultatet. Vi hadde jo bare seieren i lomma i et par sekunder, men det var et rettferdig resultat så alt i alt er vi OK fornøyd, sier han til NRK.