- Ubegripelig at noen kan massakrere unger på denne måten

Fylkesordfører i Østfold og tidligere ordfører for Ap i Fredrikstad, Ole Haabeth, er sjokkert over terrorangrepene på Norge. SE VIDEO!

Video e2f5ec87-4c84-4bd5-9445-a9394a005c8b.jpg

Se intervjuet med Ole Haabeth.

– Det er så helt ufattelig. Det er rett og slett ubegripelig at noen kan massakrere unger på denne måten, sier fylkesordfører Ole Haabeth, sterkt berørt av det som har skjedd.

Fem ungdommer og AUF-medlemmer fra Østfold er savnet etter skytetragedien på Utøya.

Sju-åtte personer skal være skutt og skadet. Disse blir nå behandlet på sykehuset. Hvor alvorlige skader ungdommene har er foreløpig uklart.

Tilsammen var 48 østfoldungdommer fra AUF på Utøya.

LES OGSÅ:

– Fikk nesten sjokk

Fylkesordføreren var på Folkets hus i Sarpsborg for å støtte opp om kriseberedskapen som har åpne dører i bygget.

Han var på vei hjem fra hytta da han hørte nyhetene og ble helt satt ut. Da han så tallene i dag, som var over åtti, hadde han ikke ord.

– Jeg vet ikke, jeg fikk nesten sjokk. Over 80 mennesker, unge mennesker. Det er totalt ufattelig. Av 600 er det nesten en av seks som er drept. Det er knalltøft akkurat nå, sier han.

Haabeth sier til NRK at han kjenner nesten alle av ungdommene som var på Utøya fra Østfold.

– Det er ille med all, men man tenker mest på de en kjenner. Tenker på foreldrene, på de pårørende. Tenker på alle som sender ungdommene sine til et sted de tror er trygt og godt, og så skjer dette.

LES OGSÅ:

– Vil prege valgkampen

Haabeth støtter opp om Jens Stoltenbergs ord om å våge å trosse frykten. At vi i tiden fremover må utvide demokratiet i stedet for å innskrenke.

I hvilken grad tror du dette vil prege Arbeiderpartiet i tiden som kommer?

– Dette kommer til å prege den valgkampen vi skal inn i, men hvordan er det for tidlig å si no om, avslutter han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Solberg tapte i finalen

  Petter Solberg kjørte meget sterkt gjennom hele helgen på Lydden Hill-banen i England, men i finalen ble svenske Mattias Ekstrom for sterk. Dermed sørget svensken for sin tredje strake seier i VM-sirkuset.

  Tittelen i sammendraget står etter alt å dømme mellom de to førerne. Etter fire runder skiller det fem poeng fordel svenske Ekstrom. Ned til Johan Kristoffersson på tredjeplass skiller det ytterligere 30 poeng. ( NTB )

 • Sugarlight på sjetteplass

  B. B. S. Sugarlight fra Fredrikstad ble nummer seks i kvalifiseringen til det prestisjetunge Elitloppet på Solvalla travbane i Stockholm søndag.

  Fredrik Solberg, var skuffet, men likevel fattet etter at hans stortraver ikke maktet å sikre seg en finaleplass.

  –Jeg så at det ble for tøft med tredjespor i 700 meter. Det går ikke i denne konkurransen, men slik er det bare. Jeg har blitt vant til at det går opp og ned i denne sporten, men både hesten og jeg kommer sterkt tilbake,( NTB) .

  Fredrik Solberg og BBS Sugarlight
  Foto: Siw Mariann Strømbeck/NRK