Hopp til innhold

Gled din kjære med en valentinskake

Elsker du den populære oreokaken, vil du garantert like Astrids hjertevri.

Oreokake til valentinsdagen

KJÆRLIGHETSKAKE: Astrid Eng Johansen har laget denne kaken til NRKs lesere.

Foto: Astrid Eng Johansen

Alle hjerters dag er høysesong for bakeglade og en av dem som benytter anledningen til å lage en kake i kjærlighetens navn, er Astrid Eng Johansen. Hun har vunnet flere bakekonkurranser.

– Jeg har helt bakedilla, så klart jeg må lage en valentinskake, sier hun lattermildt.

Liker å eksprimentere

Til daglig skjuler Astrid seg bak Instagram-kontoen «Astridkokk», hvor hun deler alt hun lager med flere tusen følgere.

Glad i å lage mat? Her finner du NRKs matsider

– Jeg liker å eksprimentere litt, og bytter ofte ut ingredienser. Ofte tar jeg mer av det jeg er glad i og bytter ut med det jeg ikke liker så godt, forteller hun.

Jobben som institusjonskokk i Askim gjør at hun kan prøve ut nye oppskrifter både hjemme og på jobb.

Astrid Eng Johansen

KAKEGLAD: Astrid Eng Johansen er institusjonskokk, men elsker å bake kaker. I dag har hun laget en kake til valentinsdagen.

Foto: Privat

Lørdag 14. februar er det valentinsdagen, og i den anledning har hun satt sammen en kake basert på den populære oreokaken.

– Jeg liker å få litt ulike kontraster i smak, så jeg bytter for eksempel ut mørk sjokolade med lys, forteller hun.

Her er oppskriften:

75 gram oreokjeks knuses og blandes med 35 gram smeltet smør.

Trykk dette ned i bunnen på formen og sett kjølig i cirka 30 min.

Pisk ostekrem av 70 gram Philadelphiaost, 35 gram melis, 0,5 ts vaniljesukker.

Bland inn cirka en dl ferdigpisket krem i ostemassen.

Ha dette over kjeksbunnen og sett kjølig.

Lag sjokolademousse av ett egg og fem ss sukker som piskes til eggedosis, pisk en dl fløte til krem og smelt 70 gram melkesjokolade.

Bland dette til slutt.

Dette blir litt mye mousse så bruk kun det du får plass til i formen.

Settes kaldt igjen i cirka en time. (Grunnen til at du må lage for mye er at når mengdene er så små, klarer man ikke piske mindre mengder enn dette.)

Pisk cirka en dl fløte og to ts sukker til krem og ha over sjokolademoussen.

Smelt cirka 40 gram mørk sjokolade og ha over kremen da.

Strø over nøttekrokan, nøtter eller knust oreokjeks.