– Skal være lange og store på Valentinsdagen

Valentinsdagen er i ferd med å bli såpass etablert også her til lands, at selv den trausteste trønder kjøper roser til sin kjære denne dagen.

Anne Gynnild Jermstad

Anne Gynnild Jermstad hos Blomsterstua i Verdal har fylt butikken med røde roser til kjærlighetsdagen i dag.

Foto: Randi Wilsgård / NRK

Det er ingen vei utenom. Fredag feires kjærligheten over store deler av verden, og selv vi som har få tradisjoner for den slags, må bare innse at dagen kommer ved visse forventninger.

11-årige valentinere

Valentinsdag

Roser og krysantemum i hjerteform.

Foto: Randi Wilsgård / NRK

Den gode nyheten er at her er det vanskelig å gjøre feil. Ifølge blomsterdekoratør Anne Gynnild Jermstad er røde roser selve kjærlighetsblomsten, og vil du virkelig være på den sikre siden skal du velge de lengste og de største av dem.

– Faktisk er det flest menn som er innom blomsterbutikken, og de er i alle aldre, forteller Jermstad.

Dagen før Valentinsdagen fikk Blomsterstua besøk av tre sjarmerende sjenerte 11-årige gutter, som ønsket en passende oppmerksomhet til jentene de hadde kikket litt ekstra på.

De endte opp med hvert sitt kort med påskriften "Jeg elsker deg".

Lag din egen bukett

For de som ønsker å gi et litt mer forsiktig budskap, bugner butikken av blomster rødt i rødt, sjokolade, hjerter og glitter.

Om du er av den mer kreative typen kan du også lage din egen personlige blomsteroppsats, for eksempel med røde roser, limegrønn knappekrysantemum og eføy i en hjerteformet skål. Putt oppi et lite sjokoladehjerte med passende påskrift, så har du en vakker liten hilsen til den du er glad i.

– Sørg for at blomstene er godt snittet, at oasisen ikke vises, og at det er nok vann i skåla, så holder det seg lenge, råder Anne Gynnild Jermstad i Blomsterstua i Verdal.

Valentinsdag

I dag skal det være rødt og søtt, blomster og hjerter.

Foto: Randi Wilsgård / NRK