Amasonene ble for sterke

Det blir med ett Sarpsborg-lag i eliteseriene i fotball også neste år, etter at 08's kvinnelag ikke klarte å hente inn Amazon Grimstads ledelse fra første kvalikkamp på eget kunstgress.

Avtroppende Sarpsborg 08-trener Kenneth Øby sier 0-3 tap for Amazon Grimstad var et fair resultat slik kampen utviklet seg. Grimstad-laget vant 0-3 på Sarpsborg stadion.

– Fair, egentlig, sier 08's avtroppende trener Kenneth Øby.

– Jentene legger ned en god innsats, men ferdighetene til motstanderne er noe bedre enn hos oss. Og da ble det vel som det skulle.

Dette skjedde nesten på dagen ett år etter at Amazon Grimstad for første gang nektet Sarpsborg 08 opprykk etter kvalifiseringskamper.

– Det er jo ikke spesielt kult at det er samme motstander som tar oss begge gangene, sier Øby.

– Men jeg vi si at det er veldig bra av jentene, ut fra våre forutsetninger, at vi kommer i posisjon til å spille disse doble kvalikkampene. Så det skal jentene ha all ære for.

Var liten tvil

Amazon Grimstad dominerte hele kampen, og tok ledelsen etter 28 minutter i første omgang, ved Shannon Smyth etter duellspill på et hjørnespark.

I det 71. minutt ble dette Kristine Melands dag, først blir hun stående umarkert og setter en pasning fra Andreea Laiu i mål. Og så, omtrent rett fra avspark får hun ballen igjen på venstresiden og skyter setter den inn nede i hjørnet forbi Sarpsborgs målvakt.

Derfra og ut virket det som om begge lag skjønte hvordan dette kom til å gå, og tempoet dalte betraktelig.

– Tungt. Veldig tungt, sa 08's avtroppende kaptein Hedda Vedeler til NRK etter kampen.

Amazon Grimstad var aldri truet i kvalik-kampen på Sarpsborg stadion lørdag 15. november. Sarpsborg 08 tapte 0-3. Sarpsborg-kaptein Hedda Vedeler sier de tidvis gjorde en god kamp, men de klarte ikke å henge helt med.