NRK Meny
Normal

Sarpsborg tapte etter sent selvmål

Hedda Vedeler så ut til å redde uavgjort for Sarpsborg 08 med sin 1–1 scoring i bortemøtet med Amazon Grimstad. Men hjemmelaget ville det annerledes.

Hedda Vedeler

Hedda Vedeler scoret for Sarpsborg 08s kvinnelag, men det holdt ikke helt inn.

Foto: Espen Torgersen

De to lagene møttes til første kvalifiseringskamp til toppserien i dag. Kampen skulle startet klokken 13.00 på J.J. Ugland Stadion, men ble flyttet til Fevik på grunn av dårlige baneforhold.

Det var hjemmelaget Amazon Grimstad som startet best, og fikk muligheten til å ta ledelsen på et straffespark etter halvtimen.

Men forsøket fra Shannon Smyth endte på utsiden av stolpene til Sarpsborgs sisteskanse Christine Darbakk.

Like før pause måtte imidlertid Darbakk hente ballen ut av nettet. Et innlegg fra venstre havnet hos en umarkert Andreea Laiu, som enkelt kunne bredside ballen i mål fra fem meter. 1–0 var også stillingen til pause.

Allerede fem minutter ut i andre omgang kom utlikningen ved Hedda Vedeler. Midtbanespilleren satt inn scoringen etter klabb og babb i feltet.

Det så også ut til å ende med 1-1, men etter på overtid scoret en Sarpsborgs Amanda Sofie Fingarsen selvmål etter en corner. Det ble dermed 1–2 tap for Sarpsborg-jentene i den første kvalifiseringskampen.

Sarpsborg-trener Kenneth Øby var fornøyd med spillet i 2. omgang, til tross for det sene tapet,

– Andre omgang er noe av det beste jeg har sett av laget. Jeg er veldig godt fornøyd, sier Øby til Sarpsborg Arbeiderblad.

Treneren mener laget hans hadde fortjent minst uavgjort i dagens kamp. De må nå vinne returmøtet hjemme på Sarpsborg stadion førstkommende lørdag for å rykke opp.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ruset mann tatt med narkotika

    Politiet har anholdt en ruset mann i 40-årene etter melding om innbrudd i en bolig i Fredrikstad. Mannen var i besittelse av flere narkotiske tabletter og er kjørt til arrest. Mannen skal ikke ha vært inne i boligen det ble meldt om innbrudd i, og det er ikke skader på bygningen.

  • Tatt i 178 km/t i 90-sone

    Politiet har anmeldt og beslaglagt førerkortet til en sjåfør i 40-årene ved Hærland i Eidsberg. Politiet gjennomførte en snittmåling på E18 og føreren ble målt til 178 km/t i en 90-sone.