Hopp til innhold

William og Kate skal bli foreldre

Det britiske kongehuset bekrefter at prins William og hans kone, Kate, venter barn.

Video ea0174bd-12c8-41ad-ae37-efb18d539730.jpg

SE VIDEO: Britenes prins William og Kate Middleton giftet seg 29. april i fjor.

De kongelige høyhetene hertugen og hertuginnen av Cambridge er veldig glade for å kunne offentliggjøre at hertuginnen venter en baby, skriver slottet i en offisiell uttalelse.

De opplyste også at svangerskapet er på et tidlig stadium, under 12 uker, som vanligvis er tidspunktet man offentliggjør nyheten.

Sjelden svangerskapssykdom

Kate befinner seg nå på sykehus fordi hun sliter med sterk, sykelig kvalme som følge av svangerskapet.

Ifølge nyhetsbyrået AP er hertuginnen rammet av hyperemesis gravidarum. Tilstanden kjennetegnes av voldsomme og tilbakevendende brekninger i svangerskapet. Dette kan være farlig fordi den gravide ikke klarer å holde på mat og drikke.

– Det er ikke uvanlig at gravide blir kvalme om morgenen, men dersom det går så langt at du blir dehydrert, går ned i vekt eller kaster opp så mye at det bygger seg opp giftstoffer i blodet ditt, da blir man bekymret, sier Kecia Gaither, som er lege ved Brookdale Universitet og medisinske senter i New York.

Statistisk sett får kun én av 50 gravide disse plagene, men mindre enn en prosent av disse igjen må på sykehus. Trolig har man i dette tilfellet ikke ønsket å ta noen sjanser, siden det er snakk om et av medlemmene av kongehuset.

Det er ventet at Kate blir værende på King Edward-sykehuset i London noen dager.

Kan bli britenes konge eller dronning

Catherine Middleton og prins William giftet seg i april i fjor.

Dette er parets første barn, og kan en dag havne på tronen som landets monark, siden faren, prins William, er den andre i arverekkefølgen til den britiske tronen, etter sin far prins Charles.

Ifølge offisielle kilder får det ufødte barnet arverett til den britiske tronen enten det er ei jente eller en gutt som blir født.

Siden bryllupet i fjor, har paret reist verden rundt som en del av dronning Elizabets diamantjubileum etter 60 år på tronen.

William og Kate kysser

Britenes prins William og Kate Middletons barn blir den tredje i den britiske tronarverekken.

Foto: EBU

SISTE NYTT

Siste nytt