Hopp til innhold

Nord-Korea hevder de har funnet hiet til en enhjørning

Arkeologer i Nord-Korea har oppdaget hiet til en enhjørning som tilhørte kongen Tonmyong, hevder landets statlige nyhetsbyrå.

Moran-høyden i Pyongyang

Det sagnomsuste hiet skal ligge ved Moran-høyden i Pyongyang. Her fra maifeiringen i år.

Foto: Kim Kwang Hyon / Ap

I meldingen fra Korean Central News Agency (KCNA) heter det at arkeologer fra hovedstaden Pyongyang nå har fått bekreftet det noe spesielle funnet.

Hiet ligger ifølge KCNA bare 200 meter unna Yongmong-tempelet på Moran-høyden i hovedstaden.

Utenfor skal det stå en rektangulær steinblokk med en inskripsjon som forteller at stedet huser en enhjørning.

«De inngraverte ordene stammer trolig fra perioden 918 - 1392, i tiden under Koryo-kongedømmet,» heter det i meldingen.

Enhjørningen som skal ha bodd i hiet tilhørte etter sigende den koreanske kongen Tonmyong, som grunnla et kongedømme som dekket deler av Kina og den koreanske halvøya fra rundt 277 f.Kr. til år 668.

– Tilhørte oldtidskonge

Arkeologene mener derfor å vite at Pyongyang en gang må ha vært midtpunktet i et forent Korea, skriver The Guardian.

«Oppdagelsen av enhjørninghiet og tilknytningen til legenden om Kong Tongmyong beviser at Pyongyang var hovedstaden i både oldtids-Korea og Koguryo-kongedømmet,» skriver nyhetsbyrået.

Jo Hui Sung, som er direktør ved Nord-Koreas historiske institutt, er sitert på at funnene stemmer godt med landets historie.

– Koreas historiebøker forteller om enhjørningen, som ble ridd av Kong Tongmyong, og hiet. Tempelet fungerte som et ekstra palass for kongen, og der bodde også enhjørningen hans, sier han.

Svar på sexybløff?

Kim Jong-Un

Kim Jong-un, her på en helt alminnelig hest.

Foto: KNS / Afp/ NTB Scanpix

Nord-Koreas offisielle nyhetsbyrå publiserer ofte meldinger om påståtte vitenskapelige gjennombrudd og folkets kjærlighet for sin leder, som blir møtt med en viss skepsis i andre deler av verden.

Ifølge Sky News spekuleres det imidlertid i om nyheten om enhjørningfunnet kan være et svar på satirenettstedet The Onions kåring av Kim Jong-un som verdens mest sexy mann .

Spøken ble plukket opp av nettavisen til det kinesiske kommunistpartiet og publisert som en seriøs nyhet, noe som igjen førte til at saken ble omtalt over hele verden.

Les: Kinesisk avis etter falsk sexy-kåring: – Vi dekket saken objektivt

SISTE NYTT

Siste nytt

Eksklusivt intervju med Israels nye talsperson: – Vi er den mest humane hæren nokosinne

Israel hevdar UNRWA-tilsette er knytte til terror, at 18 Hamas-bataljonar er knuste og sår tvil ved talet på drepne palestinarar. Men bevisa er få.