Kim Jong-un kåret til verdens mest sexy mann! Nei da.

Men det trodde avisen til det kinesiske kommunistpartiet, som ikke skjønte humoren til satireavisen «The Onion».

Kim Jong-Un

Er denne mannen kjekkere enn James Franco, Johnny Depp, Brad Pitt og Tore Sagen? Det mener The Onion. Nei da.

Foto: KNS / Afp/ NTB Scanpix

Da den amerikanske satireavisen «The Onion» kåret Kim Jong-un, lederen av Nord-Korea, til verdens mest sexy mann for noen uker siden var det mange som fikk seg en god latter.

Men ikke alle skjønte den knivskarpe satiren. The Onion er nemlig en amerikansk satireavis, og kåringen var altså ment som humor.

Journalist Zhang Qian og hans kolleger i People's Daily Online, nettavisen til det kinesiske kommunistpartiet, trodde saken var ment seriøst.

Derfor laget de sin egen sak, om at kommunistlederen var blitt kåret til verdens mest sexy av en amerikansk nettavis.

– Knusende kjekket, rundt ansikt

Det kan være verdt å nevne at People's Daily Online ikke er noen liten medieaktør i Kina. Papiravisen har et opplag på mellom 3 og 4 millioner eksemplarer, som blir lest over hele verden.

– Med sin knusende kjekkhet, sitt runde ansikt, sin gutteaktige sjarm og sterke og solide kropp er denne Pyongyang-avlede sjarmøren enhver kvinnes drøm, heter det i Onion-saken.

People's Daily Online har publisert 55 bilder av Kim Jong-un i forbindelse med kåringen.

– En umiskjennelig søt, kosete side

Bildene viser blant annet statslederen smilende med solbriller, liggende med sniper-rifle, på hest, med familien og selvfølgelig et drøss bilder der han peker og ser på ting.

Sistnevnte har også blitt til en egen nettside. Denne har ikke noe med The Onion å gjøre. Men følgende beskrivelse av kommunistlederen er det altså The Onion som må ta på sin kappe:

– Velsignet med en aura av makt, som maskerer en umiskjennelig søt, kosete side, har Kim gjort denne redaksjonen yr med sin upåklagelige motesans, «chic» kort frisyre og selvfølgelig, det berømte smilet, skriver redaksjonen.

Saken fortsetter under bildet.

Tidligere «vinnere»

Kim Jong-Un

Kim Jong-un ser på paprika. Fenomenet med at statslederen ser på ting har blitt til en populær nettside, kalt «Kim Jong-un looking at things».

Foto: KNS / Afp/ NTB Scanpix

Kim Jong-un føyer seg til i rekken av spesielle personligheter som har fått den tvilsomme æren av å bli kåret til verdens mest sexy av satireavisen. Tidligere har disse «vunnet»:

 • 2011: Bashar al-Assad, Syrias president
 • 2010: Bernie Madoff, en av tidenes største svindlere
 • 2009: Charles and David Koch, businessmenn
 • 2008: Ted Kaczynski, terrorist
 • 2007: T. Herman Zweibel, The Onion-grunnlegger'

NRK.no driver ikke med slike kåringer, men det må være lov å påpeke at det få av disse som kan måle seg med James Dean eller en ung Elvis Presley, når det kommer til fysisk skjønnhet.

Hva synes du om kåringen? Si din mening i kommentarfeltet!

Kulturstrøm

 • Gullrutens fagpriser delt ut

  «Rådebank 2», «P3 Gull» og «Kunstneren og tyven» tok flest priser under utdelingen av Gullrutens fagpriser i dag, skriver Rushprint. Fagprisene deles ut i tillegg til selve Gullruten-prisene, som offentliggjøres lørdag kveld.

 • KORK kårer unge komponister

  Skapia er en komposisjonskonkurranse som involverer tusenvis av skolebarn og -ungdom fra hele landet. Vinnerne kåres og får verket sitt fremført av KORK i en festkonsert direkte fra NRK Store studio kl. 12. Margrethe Røed er programleder.

  Vinnerne av komposisjonskonkurransene Veslefrikk og U-trykk skal kåres i Store studio. Kringkastingsorkestret spiller vinnerverkene. Konferansier: Margrethe Røed
 • 10 millioner til filmer

  Regjeringen vil gi 10 millioner til filmer som ble rammet av pandemien.

  – Dette er 10 millioner kroner i friske midler for å hjelpe filmprodusenter som har blitt rammet særlig hardt av stengte kinoer og redusert kapasitet under pandemien, sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja i en pressemelding.

  Kompensasjonsordningen vil bli administrert av Norsk filminstitutt (NFI), og filmprodusenter kan nå søke om midler for filmer som var i distribusjon i perioden 13. mars til 30. september 2020.

  Kinovisning er tradisjonelt den viktigste inntektskilden for norsk spillefilm. Kinoinntektene fra én film vil i mange tilfeller være avgjørende for produsentens drift og for å kunne sette nye prosjekter i gang.

  Produsenter som hadde satt opp filmer for visning på kino i mars 2020 ble rammet av nedstengingen av samfunnet. Etter hvert åpnet kinoene, men med betydelig redusert kapasitet. Når kinoene igjen fikk åpne opp, ble flere filmer satt opp på tross av strenge restriksjoner. Disse filmene vil kunne få noe av de tapte billettinntektene fra kinovisning kompensert.

  – Jeg er glad for at vi med denne ordningen kan hjelpe filmprodusenter som ble rammet av stengte kinoer i mars 2020. Vi ser også at det kan være behov for å kompensere filmer som ble satt opp på kino i perioden med strenge restriksjoner på kapasitet, før stimuleringsordningen kom på plass 1. oktober 2020, sier Abid Raja.

  Pressekonferanse om koronasituasjonen
  Foto: Gorm Kallestad / NTB