Hopp til innhold

Kim Jong-un kåret til verdens mest sexy mann! Nei da.

Men det trodde avisen til det kinesiske kommunistpartiet, som ikke skjønte humoren til satireavisen «The Onion».

Kim Jong-Un

Er denne mannen kjekkere enn James Franco, Johnny Depp, Brad Pitt og Tore Sagen? Det mener The Onion. Nei da.

Foto: KNS / Afp/ NTB Scanpix

Da den amerikanske satireavisen «The Onion» kåret Kim Jong-un, lederen av Nord-Korea, til verdens mest sexy mann for noen uker siden var det mange som fikk seg en god latter.

Men ikke alle skjønte den knivskarpe satiren. The Onion er nemlig en amerikansk satireavis, og kåringen var altså ment som humor.

Journalist Zhang Qian og hans kolleger i People's Daily Online, nettavisen til det kinesiske kommunistpartiet, trodde saken var ment seriøst.

Derfor laget de sin egen sak, om at kommunistlederen var blitt kåret til verdens mest sexy av en amerikansk nettavis.

– Knusende kjekket, rundt ansikt

Det kan være verdt å nevne at People's Daily Online ikke er noen liten medieaktør i Kina. Papiravisen har et opplag på mellom 3 og 4 millioner eksemplarer, som blir lest over hele verden.

– Med sin knusende kjekkhet, sitt runde ansikt, sin gutteaktige sjarm og sterke og solide kropp er denne Pyongyang-avlede sjarmøren enhver kvinnes drøm, heter det i Onion-saken.

People's Daily Online har publisert 55 bilder av Kim Jong-un i forbindelse med kåringen.

– En umiskjennelig søt, kosete side

Bildene viser blant annet statslederen smilende med solbriller, liggende med sniper-rifle, på hest, med familien og selvfølgelig et drøss bilder der han peker og ser på ting.

Sistnevnte har også blitt til en egen nettside. Denne har ikke noe med The Onion å gjøre. Men følgende beskrivelse av kommunistlederen er det altså The Onion som må ta på sin kappe:

– Velsignet med en aura av makt, som maskerer en umiskjennelig søt, kosete side, har Kim gjort denne redaksjonen yr med sin upåklagelige motesans, «chic» kort frisyre og selvfølgelig, det berømte smilet, skriver redaksjonen.

Saken fortsetter under bildet.

Tidligere «vinnere»

Kim Jong-Un

Kim Jong-un ser på paprika. Fenomenet med at statslederen ser på ting har blitt til en populær nettside, kalt «Kim Jong-un looking at things».

Foto: KNS / Afp/ NTB Scanpix

Kim Jong-un føyer seg til i rekken av spesielle personligheter som har fått den tvilsomme æren av å bli kåret til verdens mest sexy av satireavisen. Tidligere har disse «vunnet»:

  • 2011: Bashar al-Assad, Syrias president
  • 2010: Bernie Madoff, en av tidenes største svindlere
  • 2009: Charles and David Koch, businessmenn
  • 2008: Ted Kaczynski, terrorist
  • 2007: T. Herman Zweibel, The Onion-grunnlegger'

NRK.no driver ikke med slike kåringer, men det må være lov å påpeke at det få av disse som kan måle seg med James Dean eller en ung Elvis Presley, når det kommer til fysisk skjønnhet.

Hva synes du om kåringen? Si din mening i kommentarfeltet!

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP