Hopp til innhold

Gatekamper gjennom natten: Egyptisk valg kan bli utsatt

De voldsomme sammenstøtene fortsatte i Kairos gater natt til torsdag. Uroen kan nå føre til at valget blir utsatt.

EGYPT

En skadet demonstrant blir hjulpet etter harde sammenstøt på Tahrir-plassen. Demonstranter har i flere dager protestert, og de krever at Tantawi og resten av militærrådet trekker seg med umiddelbar virkning.

Foto: GORAN TOMASEVIC / Reuters

innenriksminister i egypt Mansour el-Essawy

Mansour el-Essawy blir angrepet av kristne demonstranter tidligere i år.

Foto: STRINGER/EGYPT / Reuters

Egypts innenriksminister, Mansour el-Essawy, skal ha foreslått å utsette valget til ny nasjonalforsamling i Egypt. Det er ifølge anonyme kilder Al Jazeera har snakket med. Valget er planlagt den 28. november.

Uroen i Egypt har nå vart i seks dager. Egyptisk opprørspoliti tok i bruk store mengder tåregass i et forsøk på å spre demonstranter som var samlet på Tahrir-plassen i Kairo natt til torsdag.

  • Video nederst i saken.

– Beklager drap på demonstranter

Militærrådet i Egypt publiserte torsdag en melding på sin Facebook-side der uttrykte at de var lei seg for at flere demonstranter har blitt drept på Tahrir-plassen den siste uken.

– Militærrådet presenterer sin anger og beklagelse for at Egypts lojale sønner og martyrer er døde etter hendelsene på Tahrirplassen de siste dagene, sto det.

LES OGSÅ: Opptøyer i flere egyptiske byer
LES OGSÅ: Beskylder egyptiske styrker for massakre

Krever at militærstyret trekker seg

Demonstranter har i flere dager protestert, og de krever at Tantawi og resten av militærrådet trekker seg med umiddelbar virkning.

Lederen for Egypts militærråd, Mohamed Hussein el-Tantawi, har sagt at militæret ikke skal bli sittende med makten i landet.

Han sa også at militærrådet har godkjent avskjedssøknaden til den nåværende overgangsregjeringen.

Men demonstrantene stoler ikke på Tantawis lovord.

Skyter med skarpt mot demonstrantene

– Vi er ikke fornøyde med talen hans. Den minner oss om talene til Hosni Mubarak da han ikke møtte kravene våre, sier demonstranten Tamer Lokman til BBC.

– Tantawi er Mubarak i en militæruniform, sier en annen demonstrant til nyhetsbyrået AFP.

Flere hevder også at det blir skutt med skarp ammunisjon mot demonstrantene, og tidligere FN-topp Mohamed ElBaradei mener Egypt er vitne til en massakre.

Klikk for å se video:

Video Gatekampene fortsatte i natt

Gatekampene fortsatte i Kairo i natt.

SISTE NYTT

Siste nytt