Hopp til innhold

Stor gjensynsglede blant overlevende i Japan

Redningsarbeidere har funnet flere overlevende, fire dager etter jordskjelvet og tsunamien i Japan. På tilfluktshusene er gjensynsgleden stor blant de som finner igjen familiemedlemmer.

Kiyomi Kimura gjenforent med datteren Manami Numakura

Kiyomi Kimura gjenforent med datteren Manami Numakura

Foto: JIJI PRESS / Afp

Koreansk hjelpearbeider i Japan

En sør-koreansk redningsarbeider i Sendai må ta en pause fra arbeidet på grunn av strålingsfaren.

Foto: JO YONG-HAK / Reuters

Samtidig som japanske myndigheter frykter at dødstallene etter jordskjelvkatastrofen i landet vil passere 10.000, dukker det fortsatt opp solskinnshistorier om folk som fortsatt er i live.

Funnet i live

Tirsdag fant japanske redningsmannskaper en 70 år gammel kvinne i live, fire dager etter at monsterbølgen feide med seg huset hennes fra byen Otsuchi i Iwate-provinsen nordøst i Japan.

Kvinnen befant seg fortsatt inne i huset sitt og var ved bevissthet da redningsmannskapene fant henne, forteller talsmann for brannvesenet Yuko Kotani til nyhetsbyrået AP.

70-åringen var nedkjølt og får nå behandling på sykehus, forteller Kotani.

Sky News melder at en mann ble reddet ut av ruinene i Ishimaki i Miyagi-provinsen. Miyagi ble spesielt hardt rammet av fredagens tsunami-bølge.

Kiyomi Kimura finner datteren Manami Namakura

Gjensynsgleden var stor da Manami Numakura (t.v.) fant moren Kiyomi Kimura i Miyagi tirsdag.

Foto: JIJI PRESS / Afp

På samme sted ble Kiyomi Kimura gjenforent med datteren Manami Numakura på et evakueringssenter. Med tårevåte øyne klamret mor og datter seg til hverandre etter å ha levd i uvisshet i fire dager.

Rystende bilder

Men de gode nyhetene er i mindretall, og på bildebyråene og tv-kanalene kommer det fortløpende bilder av hjem som er knust til pinneved og døde kropper som hentes fram fra ruinene.

I kystbyen Minamisanriku, hvor to tredeler av innbyggerne fortsatt er savnet, jobber redningsarbeiderne på spreng med å lete i ruinene.

Video Her er to tredeler av innbyggerne savnet

NETT-TV: I Minamisanriku er to av tre innbyggere fortsatt savnet.

Byen er én av dem som ble rammet hardest av tsunamien, og bare et par høye bygninger stikker opp av gjørmelaget som dekker byen.

Været forverrer situasjonen

I den nordlige delen av landet forbereder millioner av mennesker seg på det femte døgnet uten vann, mat og varme. Det er meldt om temperaturer under null på nattestid.

Ifølge nyhetsbyrået Kyodo har redningsarbeiderne så langt reddet 15.000 mennesker, mens 550.000 er evakuert, enten som følge av radioaktivitet eller ødeleggelsene fra tsunamien.

Det offisielle tallet på omkomne er nå 2400 mennesker, men det er forventet å stige betraktelig i tiden fremover.

Meteorologene melder at det vil falle snø og regn onsdag, noe som forverrer situasjonen ytterligere.

Japansk hus funnet til sjøs

Redningsmannskaper fra den amerikanske marinen har fotografert et japansk hus som er feid til sjøs av tsunamien.

Foto: MC3 Dylan McCord / U.S. Navy

SISTE NYTT

Siste nytt