Hopp til innhold

Wyclef vil anke presidentavslag

Hiphopstjernen Wyclef Jean kommer til å anke valgkommisjon i Haiti sin avgjørelse om at han ikke får stille som presidentkandidat.

Wyclef Jean

Wyclef Jean er ikke helt ute av presidentdansen i Haiti ennå.

Foto: STR / Reuters

– I morgen vil mine advokater levere inn en anke, skriver Jean på Twitter, og understreker at han har fulgt alle lover og regler som kreves for å kunne stille som kandidat.

– Loven må respekteres, avslutter han.

Ble ikke godkjent

Tidligere denne uken ble det klart at Jean ikke var å finne på listen over kandidater som får delta i valget 28. november.

– Han er ikke på lista akkurat nå, sa en kilde i valgkommisjonen til nyhetsbyrået Reuters tidligere i uken, og viste til at den 40 år gamle hiphopstjernen ikke oppfyller vilkårene på flere punkter.

Et av kriteriene er at kandidater må ha bodd i landet i fem år på rad. Jean mener å ha gjort dette og viser til at han bodde de ni første årene av sitt liv i Haiti, før familien flyttet til USA.

Skapt entusiasme

Kandidaturet til den 40 år gamle internasjonale stjernen har skapt entusiasme i det lutfattige og jordskjelvrammede landet, men på grunn av at kriteriene for å kunne bli valgt til president ikke blir møtt, er det fortsatt usikkert om navnet hans blir å så på stemmesedlene.

Jean, som sammen med familien sin forlot Haiti for å bo i New York da han var ni år gammel, var én av 34 utfordrere som leverte søknad til valgkommisjonen denne måneden.

SISTE NYTT

Siste nytt