Hopp til innhold

Familie og venner vil lete selv

Venner og kjente av de tre savnede nordmennene på Grønland vil reise til øya og lete selv, hvis politiet innstiller leteaksjonen.

Søndre Strømfjord på Grønland

I dette området i Søndre Strømfjord på Grønland er tre nordmenn savnet.

– Vi er hjelpeløse så langt unna, sier Peter Aniksdal, far til en av de savnede på Grønland til Aftenbladet.

Mange er, ifølge Aniksdal, villig til å ta turen for å delta i et eventuelt søk.
Letingen ble avsluttet for natten i går, og politiet vil ta stilling om de skal fortsette letingen etter nordmennene senere i dag.

Vil bidra

– Hadde det bare vært nærmere, så kunne vi bidratt så mye mer, sier Aniksdal fortvilet, han får støtte fra sin bror.

– Det er langt borte så det er ikke godt å si hva en kan gjøre. Men visst det kan hjelpe at jeg er med å lete, så gjør jeg gjerne det, sier Erling Aniksdal til NRK.

Så dersom det byr seg en flymulighet, så stiller du opp?

– Ja, det gjør jeg.

Privatpersoner på Jæren har sagt seg villig til å chartre ett fly for å få familien opp til Grønland. En flytur som tar omtrent fire timer fra København.

Aniksdal har allerede snakket med de to sønnene sine, som også gjerne vil være med. Forespørselen kom fra Peter Aniksdal.

Har du fått beskjed om når det kan være aktuelt å reise?

– Nei, jeg tar det som det kommer. Jeg regner med å stille opp på sparket om nødvendig, sier Erling Aniksdal.

Mann funnet

I går kveld ble en mann funnet omkommet i en elv i Paradisdalen på vestsiden av Grønland. Det er i dette området letingen etter de tre har vært konsentrert. Men politiet har foreløpig ikke bekreftet om det er en av de tre savnede som er funnet død.

Tidligere på mandag ble det også funnet tre forlatte ryggsekker, som tilhørte jærbuene.

Området er undersøkt

Politiet har gjort søk hele søndag og mandag, og mener nå at de har saumfart hele området – og sier til Aftenbladet at det sannsynligvis er lite sannsynlig at de vil finne mennene.

Redningsmannskap og politi på Grønland skal ha et møte klokken 13 i dag, norsk tid. Da skal de avgjøre om letingen skal fortsette.

Tormod Aniksdal (24), Magnar Haarr (24) og Jonas Reiestad (31) kom ikke tilbake etter en ukes fisketur i Paradisdalen ved Søndre Strømfjord fredag. De ble meldt savnet dagen etter.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt