Hopp til innhold

– LTTE-leder fanget

Den srilankiske hæren opplyser om at de har fanget lederen av Tamiltigrene inn i en felle - på en smal stripe av kystjungel i nordøst. Kun få krigere står igjen, ifølge militære kilder.

En srilankisk soldat flyr journalister nordøst på Sri Lanka

En srilankisk soldat flyr journalister til områder nordøst på Sri Lanka.

Foto: PEDRO UGARTE / AFP

– Tamiltigrenes leder, Velupillai Prabhkaran, er forberedt på å kjempe til siste sekund, sier Tamiltigrenes talsmann - ifølge brigadesjef i den srilankiske hæren, Shavendra Silva.

– Ønsker å overgi seg

Ifølge Silva ønsker nå flere av geriljasoldatene å overgi seg. Ifølge hæren er de gjenværende soldatene samlet inne i et område på rundt 10 kvadratkilometer. Sammen med disse befinner også tusenvis av sivile seg.

Brigadesjefen opplyser om at hans hær har tatt livet av 5,953 Tamiltigre og såret omlag 2,938 andre siden september 2007, da en norsk-støttet våpenhvile begynte å kollapse.

Silva ga ikke noe nummer for hvor mange militære som har mistet livet i samme periode.

– Ekstremt overfylte leire

FNs sikkerhetsråd er dypt bekymret for de sivile som er igjen i krigssonen på Sri Lanka:

– Leirene er nå ekstremt overfylte, og det kommer til å bli enda verre de neste dagene, opplyste FN-talsmann Gordon Weiss tidligere denne uken.

Sri Lankas regjering ba torsdag om hjelp fra verdenssamfunnet til å ta hånd om alle flyktningene.

- Flyktningene mangler både rent vann, sanitære anlegg, medisinsk hjelp og tak over hodet, sier landets utenriksminister.

Ifølge regjeringen er opptil 20.000 mennesker i krigssonen, men tallet er ikke bekreftet av uavhengige kilder. Røde Kors mener at 50.000 fortsatt er fanget og at de lever under katastrofale forhold.

SISTE NYTT

Siste nytt

Kraftige sammenstøt på universitet i California

Proisraelske og propalestinske studenter går løs på hverandre på universitetsområdet til UCLA. Demonstrasjonene er på kokepunktet i 25 amerikanske byer.

Politiet gjekk inn på universitet med store styrkar

Samstundes som demonstrantane vart arresterte av politiet, vart dei heia fram av unge palestinarar på Gazastripa.

Flere videoer i sosiale medier viser samme hendelse, som alle samsvarer med beskrivelsen av hendelsen, våpenet og området det skjedde. Videoen er verifisert av bl.a. BBC.

Britisk politi: Ein død etter angrep med stikkvåpen i London

Ein 14 år gammal gut døydde etter sverdangrepet i London. Det opplyser britisk politi.