Hopp til innhold

Vil ta opp Telenors sak med Lavrov

Jonas Gahr Støre sier til NRK at han vil ta opp Telenors problemer i Russland med landets utenriksminister Sergei Lavrov når de to møtes om to uker.

Jonas Gahr Støre
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Torsdag ble det kjent at Telenors aksjer i det russiske mobilselskapet VimpelCom hadde blitt tatt i arrest etter en avgjørelse fra en domstol i den sibirske byen Omsk. Dette reagerer Gahr Støre på.

Les: Telenors aksjer tatt i arrest
Les: Regjeringen vil hjelpe Telenor

- Skal ikke være mulig i en rettsstat

- Dette er en sak mellom to selskaper, og det er en sak som ligger i domstolen. Det vi reagerer på er at dette blir gjort før ankemulighetene er utdømt. I en rettsstat skal ikke det være mulig, sier Gahr Støre til Søndagsavisa på NRK P1.

Norges utenriksminister presenterte fredag en stortingsmelding om hovedlinjene i norsk utenrikspolitikk. Der ble Norges forhold til Russland vektlagt.

I denne meldingene heter det blant annet: "Nordområdene og Norges forhold til Russland står sentralt og får voksende betydning i norsk utenrikspolitikk fremover".

Det er i lys av dette Joans Gahr Støre vil ta opp den alvorlig situasjonen Telenor har kommet opp i, med sin russiske kollega.

- Alvorlig sak for internasjonalt næringsliv

- Dette er en veldig alvorlig sak. Det er både snakk om store verdier og det sender et signal om utrygghet ikke bare for Telenor, men for alt internasjonalt næringsliv som investerer i Russland, sier Gahr Søre.

Vil du si dette til Sergei Lavrov når du treffer ham om knappe to uker?

- Ja, det vil jeg om det ikke har skjedd noen utvikling i saken innen den tid, sier Gahr Støre.

Hør hele Hans-Wilhelm Steinfeld sitt intervju med Jonas Gahr Støre i Søndagsavisa .

SISTE NYTT

Siste nytt