Hopp til innhold

Toppolitiker beklager strippebesøk

Den kristne, australske opposisjonspolitikeren Kevin Rudd gikk på stippeklubb da han besøkte New York som FN-observatør.

Striptease
Foto: MAURICIO LIMA / AFP

I dag beklager Rudd hendelsen, som fant sted på Manhattan i september 2003.

Han troner for tiden høyt på meningsmålingene i Australia, med et nasjonalvalg ventet innen utgangen av året.

Den beleste og kristne Rudd har for mange av landets velgere en kjedelig og noe nerdete personlighet, så overraskelsen var stor da innrømmelsen kom.

For full til å huske noe

Den australske avisen Sunday Telegraph forteller at Rudd i 2003 reiste til New York som en representant for regjeringen. Mens han var på besøk gikk han ut for å spise med partikolleger fra Labor, før de gikk til herreklubben Scores.

Kevin Rudd

Kevin Rudd slo ut håret på FN-besøk i New York.

Foto: TORSTEN BLACKWOOD / AFP

Ifølge avisen ble Rudd der bedt om å forlate stedet, fordi han oppførte seg upassende.

I kunngjøringen som Rudd kom med bekrefter han at han besøkte klubben, men at han ikke helt husker hva som skjedde den kvelden - fordi han var for full.

Øldrikkemester som statsminister

Rudd ble leder for Labor i desember, og har siden klatret høyt på meningsmålingene i Australia. Det er uklart om avsløringene vil ødelegge sjansene i det forventede valget.

Men i et land som en gang valgte en øldrikkemester til statsminister - Labor-politikeren Bob Hawke - tror mange at fyllebesøket på strippeklubben kan øke sjansene til et godt valg.

SISTE NYTT

Siste nytt