Hopp til innhold

Mann drept av hai i australske farvann

En 33 år gammel mann ble drept i et haiangrep utenfor kysten av Australia under en dykkertur lørdag morgen.

Strand vest i Australia

I dette området ble en mann drept av en rundt fire meter lang hai lørdag. En av fire personer som ble drept av haier i verden i 2011, ble drept på vestkysten av Australia.

Foto: GREG WOOD / Afp

Mannen var på en morgentur sammen med sin bror, og dykket rundt 1600 meter utenfor Stratham Beach, sør for Bunbury vest i Australia, skriver den australske avisa Perth Now.

Hai på fire meter

Dykkefølget ble angrepet av en hai på rundt fire meter. En av brødrene kom seg unna og fikk hjelp av en båt i nærheten. Han ble ikke skadet.

Den drepte mannen etterlater seg en kone og to unge sønner. Han er den fjerde personen som har blitt drept av hai utenfor vestkysten siden september i fjor.

Myndighetene har satt i gang et søk etter haien, og de vil se på bitemerkene for å identifisere hvilken haitype de er på jakt etter.

Stratham Beach har stengt, og vil sannsynligvis være stengt søndag.

Økning i antall haiangrep

En av fire personer som ble drept av haier i verden i 2011, ble drept ved vestkysten av Australia. Det ble drept dobbelt så mange svømmere, surfere og dykkere i 2011 som i 2010. Det viser statistikk fra University of Florida.

I 2011 ble tre menn drept i haiangrep vest i Australia på en tomåneders periode. Historisk sett blir det i gjennomsnitt drept under én person i haiangrep i Australske farvann årlig.

Økningen i antall angrep har startet debatten om hvorvidt restriksjonene mot haifisking skal bli mildere. Forskning pågår for å kartlegge hvor stor haibestanden har blitt.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

AKTUELT NÅ