Hopp til innhold

Innrømmer drap på kona

Den somaliske 33-åringen som var gift med kvinnen som torsdag kveld ble funnet drept i Gryllefjord i Troms, skal ha drept kona i fortvilelse over å ha fått avslag på asylsøknaden.

Drap i Gryllefjord

En kvinne ble torsdag funnet drept i et bagasjerommet i en bil i Gryllefjord i Troms.

Foto: Arild D. Moe

Mannen innrømmet drapet i avhør med politiet i går.

– I går ettermiddag ble siktede avhørt og i sin første forklaring innrømmer han å ha drept kona si, forteller lensmann Arnold Nilsen i Lenvik til NRK.

Kripos skal bistå det lokale politiet med taktisk og teknisk etterforskning. Ifølge Nilsen blir det i helgen jobbet intensivt med avhør av vitner.

Les mer: Kvinne funnet drept i bagasjerom

– Tidspunktet ennå ukjent

Drap i Gryllefjord

Det somaliske paret og deres to sønner bodde i Gryllefjord på øya Senja i Troms.

Foto: Privat

Kvinnen ble funnet for to dager siden i bagasjerommet på bilen til den siktede 33-åringen. Bilen sto parkert ved riksveien som går gjennom tettstedet Gryllefjord på Senja i Troms.

Det er ennå uvisst når drapet skal ha funnet sted.

– Vi er ikke rede i å gå inn på nærmere opplysninger om tidspunktet for dødsfallet, noe som henger sammen med at vi driver med intens etterforskning og går gjennom ulike vitneforklaringer, forteller Nilsen.

Hos barnevernet

Kvinnen har vært savnet siden november. Ekteparet er begge fra Somalia og har fått sine asylsøknader avslått.

Mannen som nå blir fremstilt for varetektsfengsling har de siste fem årene jobbet for et lokalt fiskeoppdrett i Torsken kommune.

Paret har to barn sammen - de to mindreårige guttene er nå tatt hånd om av barnevernet.

Svært opptatt av barna

Advokat Truls Heitmann forsvarer 33-åringen og bekrefter at mannen har tilstått drapet. Han forteller at mannen var svært opptatt av barnas situasjon da han snakket med ham fredag kveld.

– Jeg snakket med ham på telefon og det første han spurte om var barna. Han er veldig opptatt av hvordan det går med dem. Han virket veldig nedkjørt og sliten og har sagt at han følte at han var i en svært presset situasjon, sier Heitmann til NTB.

De to har ikke snakket sammen om detaljene rundt hendelsesforløpet, men Heitmann bekrefter at hans klienten har bekreftet at kona skal ha ligget i bilen noen uker.

Han skal møte 33-åringen sammen med en tolk på mandag etter
fengslingsmøtet.

Arbeidsgiveren reagerte

Arbeidsgiveren til kvinnen, som arbeidet ved sykehjemmet i Gryllefjord, skal ha reagert på at hun ikke dukket opp på jobb allerede i oktober.

– Den 22. november 2010 meldte kommunen til politiet at kvinnen hadde uteblitt fra arbeid siden 19. oktober, angivelig etter en reise til en annen kant av landet. Hennes arbeidsgiver var urolig over det faktum at hun ikke hadde vendt tilbake til sin arbeidsplass, sier politiinspektør Einar Sparboe Lysnes i Troms politidistrikt.

Ordfører i Torsken kommune, Fred O. Flakstad, omtaler saken som en stor tragedie.

– En far er siktet for å ha drept ei mor, og det sitter to barn igjen som er tatt hånd om av barnevernet. Vi lever i små lokalsamfunn, og de fleste vet hvem alle er. Dette går nok ikke upåaktet hen i Torsken og Gryllefjord. Det er en stor tragedie, sier Flakstad til nrk.no.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

AKTUELT NÅ