Hopp til innhold

Ekssvigersønn skremt av Hagen

Lise Lindalen er skremt og reagerer kraftig på Carl I. Hagens angrep i media, men er ikke overrasket.

«Lise» fra Jentene på Toten og eks-svigerfar Carl I Hagen.

«Lise» fra Jentene på Toten og eks-svigerfar Carl I Hagen.

Foto: NRK/Scanpix

I en kronikk i Aftenposten i dag gikk Carl I. Hagen til et kraftig angrep på sin tidligere svigersønn, som var en av deltakerne i NRK-serien «Jentene på Toten».

– Dette er en fryktelig dårlig måte å drive familieterapi på. Det er ikke i media at slike saker hører hjemme. Det burde hørt hjemme i helt andre fora, sier Lindalen, som er mer sjokkert over Aftenpostens valg enn Hagens meninger.

– Jeg kjenner Carl I. Hagen og dette passer godt inn i det bildet jeg har av ham, og det burde ikke overraske noen at han har slike fordommer, men jeg er sjokkert over Aftenposten som slipper Hagen til med et slikt personangrep når det er barn involvert, sier Lindalen til NRK.no

Ansvarlig redaktør i Aftenposten, Hilde Haugsgjerd, sier at avisen hadde en intern gjennomgang før de trykket kronikken til Hagen.

– Vi forsikret oss så langt det var mulig, at her var barna informert og ivaretatt og forberedt på at dette ville komme, forteller redaktøren til VG Nett.

– Burde taklet det annerledes

Hagen skriver at noen av transpersonene « bevisst lurer og/eller bedrar sine omgivelser og sine nærmeste i stedet for å oppføre seg ordentlig og skikkelig».

– Jeg synes Hagen burde taklet dette på en annen måte. For dette er med på å skape frykt og fordommer. For vi har en tendens til å gå imot alt som er annerledes, og det avler bare fordommer, sier Even Benestad, som selv er barn av sexolog og en av Norges første åpne transpersoner Esben Esther Pirelli Benestad.

Hagen forklarer sitt eget engasjement med at han er tidligere svigerfar til en transeperson, som valgte å fortelle hans datter om sin legning da hun var gravid med deres siste barn.

– I dokumentaren Jentene på Toten uttaler han at han visste om sin legning fra han var seks år gammel. Min anklage er ikke at han er transvestitt, det er ikke hans feil, det er medfødt og det er fullt akseptabelt og intet grunnlag for fordømmelse eller diskriminering. Min anklage og bebreidelse er at han burde, skulle og hadde et overordnet ansvar for å fortelle min datter om sin legning da deres forhold begynte å bli alvorlig. Han visste om sin legning, men valgte selv å lyve om det, og han valgte selv å innynde seg overfor min datter under falskt flagg, skriver Hagen i kronikken.

Skremt

Hagen mener at transpersonene som unnlater å fortelle om sin legning, og dermed skjuler og forleder andre til å tro at de er vanlige heterofile, selv må ta ansvar for eventuelle senere konsekvenser.

Carl I. Hagens datter, Lise Lindalens eks-kone, støtter sin far.

– Det føles godt for oss å komme frem med vår versjon, siden Lise har valgt å eksponere meg og barna over så lang tid, sier Hagens datter Camilla til Nettavisen.

– For det første er jeg veldig skremt av måten han skyver barnebarna foran seg. Det er en måte å gå frem på, som ikke hører hjemme i norsk media, sier Lise Lindalen, som nettopp har avsluttet en rettsak mot Hagens datter.

– Vi inngikk et forlik i rettssaken og hadde ærlig talt håpet vi var ferdig med denne saken.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger