Hopp til innhold

Tre siktet for Bandidos-bombe

Presidenten for Hells Angels i Oslo og to andre personer er siktet i forbindelse med bomben mot hovedkvarteret til Bandidos i Drammen i 1997. En kvinne ble drept i eksplosjonen.

Bandidos hovedkvarter i Drammen ble blåst vekk av den kraftige bomben. (Foto: Scanpix)

De tre blir fremstilt for varetektsfengsling i Drammen med begjæring om varetektsfengsling i morgen, melder Aftenposten Interaktiv.

En kvinne som tilfeldigvis passerte huset i en bil, ble drept i eksplosjonen. Fire andre ble skadet i den kraftige eksplosjonen, som blant annet ødela lokalene til en isfabrikk.

En av de tre pågrepne har tidligere vært siktet i saken.

Statsadvokat Kristian Nicolaisen i Oslo bekrefter overfor Aftenposten at mannen som i mange år har hatt status som president i Hells Angels i Oslo ble pågrepet hjemme hos seg selv søndag kveld.

Fire måneder etter eksplosjonen 4. juni 1997 ble denne mannen siktet etter mordbrannparagrafen for å stå bak Bandidos-bomben. Også en annen person ble da siktet i saken.

- Det har vært bevegelse i saken i forbindelse med den siste etterforskningsrunden, sier Nicolaisen. Han ønsker ikke å kommentere hva slags nye opplysninger som førte til at mannen nå er pågrepet på nytt.

En kvinne som tilfeldigvis passerte huset i en bil, ble drept i eksplosjonen.

Fire andre ble skadet i den kraftige eksplosjonen, som blant annet ødela lokalene til en isfabrikk.

Politiet vil ikke kommentere hva som konkret har ført til pågripelsene.

De tre er siktet etter straffelovens paragraf 148, 2. ledd, den såkalte mordbrannparagrafen. Strafferammen er 21 års fengsel.

Lyd og video

AKTUELT NÅ