Hopp til innhold

- Regjeringen lyver om lærertall

Utdanningsforbundet mener regjeringen lyver om lærersituasjonen i den videregående skolen. Forbundet hevder Regjeringen manipulerer med ansettelsestall.

Per Aahlin

Utanningsforbundets nestleder Per Aahlin mener han har tatt regjeringen i løgn.

Foto: Arkivfoto: Heiko Junge, Junge, Heiko / Scanpix

- Situasjonen i videregående skoler er langt dårligere enn mynidghetene påstår, sier nestleder Per Aahlin i Utdanningsforbundet.

De har sjekket tallene på antall nyansettelser i den videregående skolen det siste året, og går rett i strupen på regjeringens tall.

- Løgn og manipulering

For mens regjeringen baserer seg på kommunestatistikken KOSTRAs tall som viser 700 nyansettelser i løpet av året, stopper Utdanningsforbundets kalkulator på 300, basert på tall fra det tekniske beregningsutvalget for kommunal og fylkeskommunal økonomi.

- Her har myndigheter og fylker en felles interesse av å skjønnmale et bilde som er ganske dramatisk, sier Aahlin som mener regjeringen lyver og manipulerer tallene.

Avviser beskyldningene

Statistisk sentralbyrå (SSB) har utarbeidet KOSTRA-tallene som regjeringen henviser til.
Seksjonssjef Terje Risberg avviser at regjeringen lyver om lærersituasjonen.

- Dette får stå for Utdanningsforbundets egen regning. Det er riktig at kommunestatistikken fra 15. juni viser en økning på 700 årsverk i videregående skole, og regjeringen har dermed rett, sier Risberg.

Krever flere lærere

Men Utdanningsforbundet vil ta saken videre og krever at regjeringen ansetter flere lærere og holder løftene fra Soria moria-erklæringen.

- Konsekvensen blir at folk tror det er en ressursøkning i videregående opplæring og at elevene får det tilbudet de har krav på. I stedet blir tilbudet dårligere og dårligere, sier nestleder Per Aahlin.

AKTUELT NÅ