Hopp til innhold

Fant larve i drikkevannet

– Motbydelig! Vadsømann fant en larve i drikkevannet sitt.

Farlig drikkevann

Illustrasjonsbilde. Terje Nylund fra Vadsø fant en mygglarve i drikkevannet.

Foto: Signe Dons/Scanpix

Da Terje Nylund skulle ta seg et glass vann lørdag, la han merke til at det var noe som rørte seg i glasset. Det viste seg å være en levende mark, skriver Finnmarken.

– Det er skikkelig ekkelt. Dette har ingenting i drikkevannet å gjøre, sier Terje Nylund.

Grums og larve

I følge avisa Finnmarken var Terje Nylund og Vigdis Kalliainen fredag kveld plaget med grums og lite trykk i kranen i huset deres i bydelen Ytrebyen i Vadsø. De lot kranen stå på, og vannet ble etter hvert reint.

Lørdag kveld fikk de igjen problemer med vannet. Nylund valgte å skru av silen i kranen for å renske den for grums. Det var da han fant mygglarven.

– Jeg bla helt forfjamset. Jeg hadde absolutt ikke forventet å finne en larve i drikkevannet, sier Nylund.

Vond i magen


Nylund forteller at hele boligfeltet hadde brunt og grumsete vann i helga. En venn som var på besøk på lørdag tok et glass vann før larven ble funnet, og fikk vondt i magen kort tid etterpå.

Til Finnmarken sier daglig leder for Vadsø Vann og Avløp KF, Einar Hansen, at de har hatt to ledningsbrudd i løpet av helga, og at det kan være bakgrunnen for det dårlige vannet. Ifølge Hansen kan larven ha dukket opp under arbeidet med å fikse lekkasjen.

Venter med å drikke fra springen

Selv om kommunen nå har friskmeldt drikkevannet tar ikke Terje Nylund og Vigdis Kalliainen noen sjanser.

– Det har ikke fristet med drikkevann fra springen ennå, selv om vi normalt har veldig godt vann her i Vadsø, sier Nylund.

Les også:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.