Hopp til innhold

Fant fisk i kjøkkenkranen

Da hun skrudde av risten i den tette kranen havnet restene av en fisk i utslagsvasken.

Fiskerester som kom ut av kranen

Etter å ha hindret vanntrykket på kjøkkenet en liten stund, kom dette ut, forteller Trude Lill Mikkola.

Foto: Trude Lill Mikkola / NRK

Trude Lill Mikkola

Trude Lill Mikkola fant restene av en fisk i kjøkkenkranen. Men tar seg ikke videre nær av det.

Foto: Trude Lill Mikkola / NRK

Hun var ikke videre sjokkert, Trude Lill Mikkola, da hun tirsdag opplevde noe som ville fått de fleste andre til å rynke ganske mye på nesen.

Det var nemlig ikke første gangen noen i nabolaget fant fisk i vannrørene.

Mistet vanntrykket

Men tilbake til tirsdagen. Mens stormen «Ask» herjet, forsvant plutselig trykket i vannkranen på kjøkkenet hos Trude Lill Mikkola, i den lille bygda Neiden i Finnmark.

– Det er ikke uvanlig at trykket blir dårlig hos oss. Vi får vannet fra et privat anlegg, som henter vann fra et passelig lite vann oppe på fjellet. Og anlegget reagerer gjerne på værforandringer og slikt.

Hun tok derfor turen til badet, for å sjekke om situasjonen var den samme der. Men der var trykket som normalt.

– Må ha vært en fisk

Tilbake på kjøkkenet åpnet hun kranen igjen, men fortsatt kom det ikke noe vann. Løsningen ble å skru av risten på kranen.

– Da kom dette ut. Vi har kommet frem til at det lyse må være fiskekjøtt, mens det andre er skinn, og litt forskjellig andre greier. Og det hadde tydeligvis ikke ligget lenge i krana, det var ikke råttent eller noe sånt.

– Det er ganske kraftig innsug der oppe, så jeg antar fisken har blitt sugd inn og flådd da den passerte risten. Så den var nok rimelig fersk da den kom ut av springen.

Bekkørret i kjelleren

Og dermed går livet videre som før. Ettersom fiskerestene var ferske ser ikke Mikkola behovet for å koke vannet, eller føle seg uvel for å ha drukket vann før kranen gikk tett.

Og så var det jo ikke første gangen fisk hadde forvillet seg inn i systemet.

– For noen år siden fant naboen en fisk i kjelleren etter å ha åpnet ett tett rør. Den gangen var det ikke noen rist på inntaket på fjellet, så det han fant var nesten som en bekkørret. Den som kom hos oss var nok langt mindre, på størrelse med et yngel.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark