Hopp til innhold

Dårlig brannsikkerhet ved Kirkenes Sykehus

Brannsjefen i Sør-Varanger truer Helse Finnmark med dagbøter dersom ikke brannsikkerheten ved Kirkenes Sykehus bedres.

Kirkenes sykehus IKKE BRUK

Ved Kirkenes Sykehus har brannsikkerheten vært for dårlig i flere år. Nå blir det dagbøter dersom ikke sikkerheten bedres.

Foto: Knut-Sverre Horn

Helse Finnmark trues med dagbøter dersom ikke brannsikkerheten bedres ved Kirkenes Sykehus.

Det er ikke første gang at de har fått pålegg om å bedre brannsikkerheten, og nå legger brannsjefen i Sør-Varanger press på sykehuset for å få på plass en godkjent brannvaktordning.

– Dette har pågått i flere år, og har vært anmerket i tilsynsrapporter tidligere. Fra 11. januar må de betale 2000 kroner i døgnet inntil de får en brannvaktordning på plass, sier varabrannsjef Leif Ivar Sommer.

– Trenger ekstern hjelp

Brannvesnet ser svært alvorlig på forholdene ved Kirkenes sykehus.

– Ut fra risikoforholdene i bygget er dette en alvorlig sak.

Nå har altså Helse Finnmark en frist til 11. januar til å få på plass en godkjent brannvaktordning. Og til det trenger de ekstern hjelp, mener Sommer.

– De må gå gjennom brannvaktordningen, og få en brannvaktordning som står i forhold til risikoen. For å få gjort dette bør de knytte til seg en kvalifisert rådgiver, for de mangler brannfaglig kompetanse i ledelsen ved Helse Finnmark.

Helse Finnmark beklager

Informasjonssjef i Helse Finnmark, Tor Heimdahl, sier helseforetaket allerede er i gang med å få på plass en godkjent vaktordning.

– Vi tar brannvesenets avgjørelse veldig alvorlig, og har allerede tatt initiativ for å ta kontakt med brannvesenet for å få dette på plass. Dette er ikke en ønsket situasjon å komme i.

Han beklager at de ikke har fulgt opp de mange påleggene fra Sør-Varanger Brannvesen.

– At vi ikke har klart å fange opp at vi ikke har kommet i orden tar vi på vår kappe, og prøver nå i samarbeid med brannvesenet å finne de riktige løsningene.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.