Hopp til innhold

Mer Borch-hets på Radio 3-nettsider

I forrige uke la Radio 3 i Bodø seg flat og fjernet et lydklipp med hets av senterungdommens leder Sandra Borch fra sine nettsider. Likevel fantes det mer hets av Borch på nettsidene.

Sandra Borch

Senterungdommens leder Sandra Borch er oppgitt over radiohetsen. – Det er synd at noen kommer og bryter ned selvtilliten jeg har kjempet for i 24 år, sier hun til NRK.

Foto: Trond Stenersen / NRK

I forrige uke reagerte Sandra Borch sterkt på meningene som kom fram i et radioprogram på Radio 3 i Bodø. Da la kanalen seg flat, og både beklaget og fjernet klippet.

Også programlederen som kom med de grove ytringene, valgte å forlate programmet da han så konsekvensene av utspillene.

Mer hets

Likevel lå det torsdag fortsatt lydklipp med hets av Borch på nettsidene til radiokanalen. I et tidligere program kommer programlederne i radiokanalen med utspill Borch reagerer på.

– Det er dårlig at en programleder offentlig oppfordrer til mobbing på et radioprogram som sikkert når ut til mange folk, svarer Borch.

Da har NRK spilt av lydklippet for lederen av Senterungdommen.

– Over streken

I satireprogrammet kommer programlederne med karakteristikker om Borchs utseende og høyde.

– Jeg synes dette også var over streken, sier Borch. Jeg synes de er ufattelig dårlige på å skille sak og person. Jeg blir oppgitt over at man kan drive en profesjonell radiokanal på den måten.

– Visste ikke om det

Torsdag gjorde NRK Radio 3s ansvarlige redaktør, Tommy Novik, oppmerksom på at lyd fra det tidligere radioprogrammet hvor Borch blir omtalt er tilgjengelig på nett.

– Jeg var ikke klar over at dette klippet ligger ute, sa Novik, og la til at han ville sjekke det, og fjerne klippet.

Vil melde inn kanalen

Da Borch ble utsatt for grov sjikane gjennom radioprogrammet Radiokabinettet på samme radiokanal i forrige uke, varslet hun at hun ville klage dem inn for pressens eget kontrollorgan – PFU.

I så fall blir det opp til PFU å avgjøre om radiokanalen har brutt god presseskikk.

Hun mener partiet må ta en avgjørelse på om det andre klippet er grovt nok til at også det ville være aktuelt å melde inn.

– Bryter ned selvtilliten jeg har kjempet for

– Hvordan går dette inn på deg?

– Det har vært mye i det siste. At jeg har den sykdommen jeg har og er 1.40 høy, det er ikke noe jeg kan noe for selv.

– Jeg har lært meg å leve med det gjennom mange år, og da er det synd at noen kommer og bryter ned den selvtilliten jeg har kjempet for i 24 år. Jeg blir irritert, ikke bare på mine vegne, men for alle mobbeofre som sitter der ute og må kjempe psykiske kamper med seg selv hver dag.