Hopp til innhold

– Det er sjikane og utdriting

Sjefredaktøren i Avisa Nordland, som er deleier i Radio 3, misliker hetsen mot Sandra Borch.

Sandra Borch og Jan Erik Hanssen

Senterungdommens leder Sandra Borch (t.v.) og sjefredaktør Jan Eirik Hanssen i Avisa Nordland (t.h.).

Foto: Erlend Aas/Åse Pulk / NTB/Scanpix/NRK

– Jeg har ikke redaktøransvar for Radio 3, men som redaktør har jeg selvfølgelig synspunkter på det som har blitt sagt i radioprogrammet. Det som ble sagt i dreier seg ikke om journalistikk, men om sjikane og utdriting, sier sjefredaktør Jan Eirik Hanssen i Avisa Nordland til NRK.

Avisa Nordland er inne på eiersida i radiokanalen, men saken vil ifølge Hanssen ikke få konsekvenser for eierskapet.

– Naturlig å klage til PFU

– Det som ble sagt går langt ut over hva som er greit å sende, selv i et humorprogram med en viss takhøyde. Det får likevel ingen konsekvenser for oss som eiere.

I går ble Senterungdommens leder Sandra Borch hetset i premieresendinga til programmet Radiokabinettet på Bodø-kanalen Radio 3. Borch vil klage inn kanalen for Pressens Faglige Utvalg.

– Jeg finner det helt naturlig at Borch sende saken til PFU. De vil nok ikke bruke lang tid på å finne ut at dette er et brudd, for et brudd det er det helt klart, sier sjefredaktøren i Avisa Nordland.

Fjernet lydklipp

Hele fredag lå programmet hvor Borch ble hetset ute i sin helhet på nettsidene til både Avisa Nordland og Radio 3.

Etter at NRK gjorde avisen og radiokanalen oppmerksom på at radioprogrammet var tilgjengelig på nett, har både Avisa Nordland og Radio 3 nå fjernet lydklippene.

– Det er uheldig at sånt ligger ute, så vi vil helt klart ta en vurdering på det, sa Hanssen til NRK da han ble oppmerksom på lydklippene.

Redaktør i Radio 3 beklager

Ansvarlig redaktør i Radio 3, Tommy Novik, beklager også sterkt det som ble sagt i radioprogrammet.

– Jeg har beklaget i media og til Borch, og programlederen har også beklaget til Borch, sier Novik til NRK.

I etterkant av sendingen har det vært et møte mellom alle involverte i sendingen. Samtlige erkjenner at beskrivelser av Sandra Borch gikk langt over grensen av det akseptable, selv for et humorprogram med stor takhøyde.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark