Hopp til innhold

- Vi har brutt arbeidstidsbestemmelsene

Stavanger kommune sier opp avtale med vikarbyrå.

Svein Konstali

Administerende direktør i Konstali Helsenor, Svein Konstali, vedgår at vikarbyrået har brutt arbeidstidsbestemmelsene.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

Stavanger kommune har bestemt seg for å heve avtalen med Konstali Helsenor som har levert vikartjenester innen helsesektoren.

Kjartan Møller, som er fagsjef i Stavanger kommune, sier at bakgrunnen er at det er avdekket en rekke alvorlige brudd på arbeidstidsbestemmelsene.

Les også: – Nokon må bryta lova

Konstali Helsenor har hatt kontrakt med Stavanger kommune siden 2007 med en økonomisk ramme på 65 millioner kroner.S

Selskapet står for seksti prosent av de innleide vikarene i Stavanger. Dessuten har Konstali Helsenor kontrakter i flere andre kommuner rundt om i landet.

Firmaet har gitt overtidsbetaling når de visste at kommunen skulle ha kontroll, påpeker kommunen.

Overtidsbetaling siden forrige kontroll

I et brev til vikarselskapet lister kommunen opp en rekke avvik fra kontraktens og arbeidsmiljølovens krav om lønns- og arbeidsvilkår. Kommunen bruker om lag 25 millioner kroner i året på å leie inn helsearbeidere innenfor en rekke fagområder fra selskapet.

– Ifølge den dokumentasjonen som er fremlagt for Stavanger kommune, kan det se ut til at overtidsbetaling er foretatt fra og med juli 2010, det vil si fra tidspunkt som forrige kontroll tok utgangspunkt i, men ikke for perioden før dette, skriver kommunen i brevet.

Selskapet skal tilby tjenester til kommuen ut mars måned.

– Synes det er veldig synd

– Det er hevet over tvil at vi har brutt arbeidstidsbestemmelsene. vi er enige om det. Vi har ingen problemer med å forholde oss til den konklusjonen som Stavanger kommune trekker, selv om vi synes det er veldig synd etter tre og et halvt års samarbeid.

Det sier administrerende direktør i Konstali Helsenor, Svein Konstali til NRK.