Hopp til innhold

Dette får du for 2,4 millioner

Her kan du få en stor, herskapelig og sentrumsnær villa for 2,4 millioner kroner. I Stavanger må du trolig ut med det tredoble.

Dette får du for 2,4 millioner i Haugesund

Dette får du for 2,4 millioner kroner på boligmarkedet i Haugesund.

Foto: Finn.no


Kunsterparet Pia Noreger og Pål Jackmann's flykt fra pengejaget i Stavanger og flytting til Haugesund, er blitt et hett debattema på sosiale medier de siste dagene. Til Stavanger Aftenblad sier paret at oljepengene har gjort noe med mentaliteten i oljebyen Stavanger.

Kunstnerparet er ikke alene. Flere velger – eller tvinges til å velge - å bosette seg andre steder i regionen – og da først og fremst som som følge av konsekvensene høye oljepriser og ditto aktivitet i næringen har hatt for boligprisene.

Bolig i Haugesund

Denne eneboligen på Brakarhaug i Haugesund har prisantydning 2,3 millioner kroner.

Foto: Finn.no

NRK har sett nærmere på boligmarkedet og prisutviklingen på boliger i Stavanger og Haugesund de siste ti årene.
I Haugeund kan man fortsatt få flotte eneboliger mellom 2-3 millioner kroner og faktisk også hus ned mot en million kroner.
I Stavanger får man kanskje en leilighet på 19 m2 for halvannen million.
Faktum er også at det er flere boliger for salg i Haugesund enn i Stavanger, en by hvor innbyggertallet er tre ganger så høyt.

Tredobling

Gjennomsnittsprisen på leiligheter i Stavanger passerte i siste kvartal 46 000 kroner pr kvadratmeter, viser de siste tallene fra Statistisk Sentralbyrå.
Eneboliger nærmer seg 33 000 kroner kvadratmeteren.
For bare ti år siden betalte man 17 000 kroner pr kvadratmeter for en leilighet i Stavanger og 12 500 for en enebolig. Oljebyen nærmer seg nå rask en tredobling av boligprisene.

Halvparten

I Haugesund må man i dag ut med 17 000 kroner pr kvadratmeter for en enebolig og 23 000 for en leilighet. Leilighetsprisene er i snitt halvparten av prisnivået i Stavanger.

Kvadratmeterprisen på eneboliger i Stavanger har økt tre ganger mer enn i Haugesund bare i løpet av de seks siste årene, viser tall fra Statistisk Sentralbyrå.

Kraftig økning

Normalpris for enebolig i Stavanger er nå 6 millioner

Tre av fem eneboliger i Stavanger har prisantydning over 6 millioner.

Foto: Ståle Frafjord

60 prosent av eneboligene som ligger ute for salg i Stavanger koster nå over 6 millioner kroner. For seks år siden var forskjellen i kvadratmeterpris på enebolig 5000 kroner mellom de to byene. I dag er den steget til 15 000.

Den rimeligste eneboligen i Stavanger i dag får du på Tasta. Den har en prisantydning på 3 650 000 og totalt bruksareal på 149 m2. Primærrom er på 77 m2 og boligen trenger betydelig oppussing. Det er den eneste eneboligen på markedet som ligger godt under 4 millioner i prisantydning.

Under 4 millioner

I Haugesund har 80 prosent av eneboligene en prisantydning på under 4 millioner kroner. Det viser en gjennomgang av boligene som ligger ute på finn.no.
Det er en rekke boligobjekter å velge mellom, i alle størrelser, standard og prisklasser.

Stavanger har i dag landets dyreste priser på leiligheter og ligger kun bak Oslo og Bærum i pris på eneboliger.

Flytter

Boligprisene i Stavanger begynner også å gi utslag på flyttestatistikken. Folketilveksten og nettoinnflyttingen i fjerde kvartal i fjor var den laveste siden 2005.
Stavanger hadde innenlandsk flyttetap eller nettoutflytting til resten av landet i fjor høst, mens Sandnes hadde innenlandsk flyttegevinst og stor folkevekst i fjerde kvartal. Stavangers innenlandske flyttetap var nesten like stort som nettoinnvandringen.