Hopp til innhold

Saksøker spillselskap

Bjarte Baasland vil ha tilbake de vel 60 millioner kronene han har tapt på nettspill.

Bjarte Baasland
Foto: Aagaard, Rolf M. / Aftenposten

Sønn av biskop Ernst Baasland, Bjarte Baasland har brukt vel 60 millioner kroner på nettspill. Pengene er lånt av en rekke privatpersoner og banker gjennom foreldrene som ble lurt til å tro at pengene skulle brukes til å finansiere privat næringsvirksomhet.

Biskop Ernst Baasland

Biskop Ernst Baasland er slått personlig konkurs, men har anket kjennelsen.

Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

Foreldrene er slått personlig konkurs på grunn av spillegjelden. Biskop Ernst Baasland har anket konkursbegjæringen .

Bjarte Baasland oppholdt seg i hovedsak i Praha mens han spilte bort pengene. Da politiet valgte å etterlyse han, kom han hjem til Norge og la kortene på bordet. Han er nå siktet for bedrageri.

LES: Slik opererte Bjarte Baasland

Nå har Bjarte Baasland bestemt seg for å gå til sak mot spillselskapene han tapte pengene hos.

- Som tidligere varslet har vi gjennomført en rettslig vurdering av mulig erstatningskrav rettet mot spillselskapene hvor Bjarte Baasland har tapt alt det vesentlige av lånebeløpene.

- Bjarte Baasland har bestemt seg for å anlegge søksmål mot Bet365 og Centrebet. Søksmål vil bli anlagt i Norge basert på norsk rett.

- Vi har de siste ukene forsøkt å oppnå en konkret dialog med spillselskapene uten å lykkes, skriver Baaslands advokat Hege Birkeland Ersland i en pressemelding.

LES: Krav fra 25 kreditorer

Bet365 skriver i en epost at de til enhver tid har handlet i henhold til bransjens gjeldende retningslinjer, forskrifter og prosedyrer.

- Vi mener at det ikke er grunnlag for Baaslands krav, og vil kraftig tibakevise dette hvis Baasland iverksetter rettslige tiltak, skriver direktør John Coates i en epost til NRK.