Gikk ned med flagget til topps

Odd Grenland kunne med seier i oppgjøret borte mot nedrykksklare Sarpsborg 08, sikre en bronsemedalje i årets Tippeliga. Det ville de blå og hvite fra Østfold ikke ha noe av, og sørget for å sende gjestene fra Skien hjem med 3-2 i sekken.

Øyvind Hoås og de andre 08 spillerne feirer en scoring i kampen mot Odd

Oppgjøret startet på forrykende vis. Etter ti spilte minutter stod det 2-0 til hjemmelaget, som virkelig ville vise seg fra sin beste side i sin siste Tippeligakamp for sesongen.

Hoås og Wiig tilbake i scoringsform

Og det var Sarpsborg 08s spisspar som startet ballet. Etter sju minutter mottar høyreiste Hoås ballen ute på høyresiden.

Han titter opp og ser spisskollega Martin Wiig på vei inn i feltet. Med sin følsomme høyrefot lemper han ballen nydelig inn til Wiig som sklir ballen inn ved bakerste stolpe.

Kun tre minutter senere var det Hoås sin tur til å sette ballen i mål. På en corner fra Tom Erik Breive er Hoås råsterk i luftrommet. Etter å ha ristet av seg markeringen, stanget han ballen i nettet og sørget for tomålsledelse til hjemmelaget allerede før kvarteret var spilt.

Etter vel en halvtime spilt kunne derimot Odd juble for scoring da kaptein Morten Fevang stanget ballen i mål etter en corner.

Underholdende førsteomgang

Alt i alt har denne sesongen for hjemmelaget vært veldig opp og ned. Denne kampen kunne gjenspeilet hvor turbulent sesongen har vært for de hvite og blå fra Sarpsborg.

Da dommeren blåste for første omgang viste resultattavlen 3-1 til Sarpsborg, etter ytterligere en scoring. Og det var en vakker en sådan.

I god posisjon fra cirka 16-18 meter tok Tom Erik Breive fart og klinket til. Ballen suste over Odd-muren og snek seg i mål rett under tverrliggeren til Odd-keeper André Hansen. Keeperen så muligens litt reservert ut, men det stod likefullt 3-1 til hjemmelaget til pause.

Sarpsborg holdt unna

Andreomgangen ble ikke den samme scoringsorgien som den hadde vært de første 45. Underholdning ble det likevel.

Odd øynet et håp om poeng og mulig bronsemedalje da Snorre Krogsgård reduserte for andre gang for Odd Grenland i kampen. Etter scoringen klarte derimot ikke bortelaget å sette inn et ordentlig trykk på sarpingene, til tross for et spillemessig overtak.

Isteden fikk Sarpsborg et annullert mål etter at Glenn Roberts hadde befunnet seg i offsideposisjon på et innlegg fra Claes Jørgensen.

Til tross for at både målscorer Krogsgård og Torgeir Børven hadde noen eventyrlige muligheter til å utlikne, var det ingen av dem som maktet å sette ballen i mål. Også veteran Frode Johnsen hadde en stor sjanse til å utlikne for bortelaget, men headingen hans gikk i stolpen og ut.

Det ble altså ikke noen flere mål etter reduseringen, noe som plasserte Odd på en femteplass. Sarpsborg var allerede klare for Adeccoligaen før kampen startet, men gikk ned med stolthet.