Hopp til innhold

Skal styre verdenseliten fra Moss

Rallyteamet Adapta fra Moss er i forhandlinger om å overta driften av Fords andrelag i VM.

Morten Østberg, Adapta World Rally Team

Morten Østberg og Adapta motorsport er i forhandlinger med M-sport og om å overta driften av to av Fords rallybiler.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Teamet har i hele år hatt ansvaret for Mads Østbergs bil i Stobart-teamet som er sett på som Fords andrelag. Nå jobbes det med en ny hovedsponsor og i tillegg til at Adapta kan overta driften for begge bilene som har kjørt for Stobart.

– Det er veldig sannsynlig at Adapta blir større, men vi er i en slags «silly season» og det jobbes med konkrete ting. Det som ligger i det er at Adapta overtar driften, sier teamsjef i Adapta, Morten Østberg.

LES OGSÅ:

Måtte svare for rykter

Mads Østberg og Jonas Andersson

Adapta har i år driftet bilen til Mads Østberg. Nå går det mot at de skal drifte to av Fords biler.

Foto: Adapta World Rally Team

Østberg har nettopp kommet tilbake fra Spania hvor årets nest siste VM-runde ble gjennomført. Der ble han konfrontert med ryktene om at Adapta skulle overta for Stobart, som har vært hovedsponsor i seks år.

– Det er noen som har blandet kortene litt, men vi skal ikke inn som sponsor, vi snakker om å overta driften, sier han til NRK.no

Mads Østberg har det siste året vært under kontrakt med M-sport og Stobart-teamet. Våler-gutten skal fortsette å kjøre for Ford og det ligger i kortene at han fortsetter med det samme opplegget som i år.

– Det er ikke avklart ennå, men det er mest ønskelig at dagens drift videreføres, sier Morten Østberg.

– Kan dette gå mot et helnorsk rallyteam?

– Nei, det er ikke sannsynlig at det blir en annen nordmann i teamet. Det blir nok Mads og Matthew Wilson som kjører for oss.

LES OGSÅ:

Mads Østbergs beste asfaltplassering

Mads Østberg (t.h.) med kartleser Jonas Andersson vant dagens NM-finale, Rally Hedemarke

Mads Østberg (t.h.) med kartleser Jonas Andersson vant blant annet NM i år.

Foto: Bilsportforbundet presse

Rallyfører Mads Østberg sto for øvrig for sin beste plassering etter et asfaltløp da han ble nummer seks i Spania i helgen.

– Målet vårt er å etablere Mads i stjernesjiktet i Rally-VM og vi har fått gode tilbakemeldinger på kjøringen hans. Journalister fra hele verden har uoppfordret kommet bort til oss og skrytt av kjøringen hans.

Teamsjefen forteller de ikke er så opptatt av plasseringer, men av helheten i kjøringen til Mads Østberg.

– Det vi ser etter er hvilket tempo han holder og sikkerheten på asfalten. Når vi nå ser på avstanden til førerne bak, så tyder det på at vi har fått Mads opp i toppen.