Hopp til innhold

Må i fengsel etter nestenpåkjørsel av politistudent

Under en biljakt i Mysen i fjor sommer ble en politistudent nesten kjørt ned da han skulle legge ut en spikermatte. Nå er en 32 år gammel mann dømt til 10 måneders fengsel.

- Jeg så bilen komme mot meg. Jeg fikk lagt ut spikermatta akkurat før jeg fikk kommet meg unna. Bilen sneiet meg, sier politistudent Ramesh Satchi.

Kjørte i narkorus

I juli i fjor var Satchi på patruljering sammen med en kollega da de fikk beskjed om å bistå en annen patrulje med å få stoppet en bil som hadde nektet å stanse i en rutinekontroll.

Det viste seg at mannen bak rattet tidligere var fradømt førerkortet på livstid. Han var ruset på narkotika og stoppet ikke for politisperringen.

Ligner på Grimstad-drapet

Episoden ligner unektelig på hendelsen i Grimstad i forrige uke, der en politimann ble kjørt ned og drept . Den tragiske hendelsen har satt en støkk i Satchi.

- Det kunne like godt vært meg eller en annen kollega. Det er veldig trist å høre at en kollega har blitt drept i en slik setting, sier han.

Les også:

Dømt

Nå er mannen som nesten kjørte på politistudent Ramesh Satchi dømt til 10 måneders fengsel for blandt annet å ha forsøkt å hindre en offentlig tjenestemann i å gjøre jobben sin.

Heggen og Frøland tingrett dømte også mannen til å betale 10.000 kroner i bot for en rekke brudd på veitrafikkloven.