Hopp til innhold

Steffen Iversen legger opp

Steffen Iversen tok beslutningen etter å ha slitt med skader i lang tid.

Steffen Iversen har bestemt seg for å gi seg med fotball som aktiv spiller etter inneværende sesong.

Steffen Iversen gir seg som fotballspiller. Beslutningen tok han nylig.

  • Se tilbakeblikk fra Steffen Iversens karriere lenger ned i saken.

– Jeg merker nå at det er tungt å komme tilbake igjen. Da er det like greit å gi seg, sier Steffen Iversen til NRK.

Iversen har vært en av Norges mest suksessfulle fotballspillere gjennom tidene. Han har tidvis vært en svært målfarlig spiss og er kanskje spesielt kjent for å være en god hodespiller.

35-åringen vendte hjem til Rosenborg i februar, men har kun startet 11 kamper for hvittrøyene i eliteserien denne sesongen.

Nå har han altså bestemt seg for at en lang karriere på toppnivå er over.

– Var det bare skadene som var avgjørende?

– Nei, ikke bare det. Det har også litt med familien å gjøre. I tillegg har jeg en del andre muligheter fra neste år. Det har også mye å si, svarer 35-åringen, som ikke vil utdype hvilke planer han har for livet etter fotballkarrieren.

Gir ut selvbiografi

Steffen Iversen

Iversen spilte for Tottenham fra 1996-2003. Her er han i en duell med Chelseas John Terry i 2003 på Stamford Bridge.

Foto: TOBY MELVILLE / REUTERS

Rosenborg-spilleren forteller at han bestemte seg for å gi seg med fotballen nylig.

– Beslutningen har jeg egentlig ikke tatt før nå den siste måneden. Men jeg føler det er på tide å gi seg nå, sier Iversen til NRK.

Nyheten om at han legger opp, kommer i forbindelse med selvbiografien «Steffen - Født til fotball» som kommer ut lørdag.

I boka, som er skrevet av Anders Mølster Galaasen, forteller Iversen om livet i rampelyset – oppturer og nedturer, det glamorøse profflivet i England og utenomsportslige hendelser.

I bokas siste avsnitt oppsummeres Iversens karriere på denne måten:

«Det eneste som er sikkert er at nå er det slutt. Han kan se tilbake på 18 sesonger på seniornivå. Et utall antall mål. Seiere og mesterskap. 36 år i medienes søkelys. Et halvt liv som trollunge og bohem.»

Video: Se et tilbakeblikk på Iversens lange karriere

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

Steffen Iversen har preget norsk fotball i mange år. Her er et tilbakeblikk på noen av hans største øyeblikk på fotballbanen.

VIDEO: Et tilbakeblikk på Steffen Iversens karriere.

Lang karriere

Steffen Iversen, som er sønn av den like kjente fotballspilleren Odd Iversen, har flere gode sesonger bak seg både i engelsk Premier League og norsk eliteserie.

Han ble for alvor kjent da han debuterte for Rosenborg i 1995 og scoret åtte mål på 25 kamper. Han ble året etter klar for Tottenham hvor han ble toppscorer i to av sesongene han var på White Hart Lane.

Han har vært innom Wolverhampton, Vålerenga, Crystal Palace og Rosenborg, i to perioder, etter at han dro fra Tottenham i 2003.

Iversen har også vært en viktig del av landslaget gjennom flere år. Han scoret 21 mål på 79 kamper med flagget på brystet. Han scoret blant annet landslagets eneste mål under EM i 2000 da Norge vant over Spania i gruppespillet.

Steffen Iversen

Steffen Iversen jubler etter sin 1-0 scoring mot Spania i EM 2000.

Foto: Richardsen, Tor / NTB scanpix

Kontroversielle hendelser

Men trønderen er ikke bare kjent for det han har gjort på fotballbanen – han har også havnet i medias søkelys flere ganger etter ulike utenomsporslige feilskjær.

I 2008 forsov Iversen seg til et spillermøte klokken 12 under en landslagssamling og ble dermed sendt hjem av daværende landslagstrener Åge Hareide.

– Jeg er veldig skuffet over meg selv. Jeg er mest skuffet for at jeg skuffer så mange rundt meg. Spesielt Åge, landslaget og Rosenborg. I tillegg til alle andre, sa Iversen den gang.

35-åringen, som regnes som en Rosenborg-gutt, kom også i søkelyset da han etter seriegullet med Vålerenga sto i foran resten av spillerne og ropte, det klassiske ropet: «Rosenborg er rævva».

I mai i år så det ut som om dette ropet var glemt da Iversen valgte å vise fingeren til Vålerenga-supporterne som Rosenborg-spiller. Han måtte dermed betale en bot på 7.500 kroner til NFF.

Men etter sesongen er fotballkarrieren på toppnivå altså over for spilleren som både er elsket og hatet i fotball-norge.

Fotball

  • Bytyqi terminerte kontrakten i Tyrkia - trener mot Viking

    Zymer Bytyqi bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at han har terminert kontrakten sin med den tyrkiske toppklubben Antalyaspor.

    – Det har vært litt av en prosess og mye stress de siste dagene. Jeg har ikke tenkt så mye på framtiden nå. Akkurat nå ser jeg fram til ro, sier 27-åringen til Aftenbladet.

    Bytyqi gjorde i 2021 overgang fra Viking til Konyaspor, før reisen gikk videre til Olympiakos to år senere. I fjor sommer reiste han tilbake til Tyrkia og signerte for Antalyaspor, hvor han endte med to mål og fire målgivende på 33 kamper.

    Kantspilleren ønsker imidlertid ikke å oppgi noen årsak for hvorfor kontrakten er terminert. Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026.

    Etter bruddet med Antalyaspor, snakket Bytyqi med Viking-trenerne og fikk lov å trene med gamleklubben.

    – Det er veldig hyggelig at jeg får være med. Jeg har ikke hastverk med å finne en ny klubb, sier Bytyqi.

    Han legger til at han har gode kort på hånden, og at han skal trene med Viking så lenge han er velkommen. (NTB)

    Eliteserien 2020: Viking - Vålerenga (2-2)
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters
  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP
  • Moldes stjerneduo spilleklare etter skade

    Både Fredrik Gulbrandsen og Magnus Wolf Eikrem er tilgjengelig for å starte når Molde tar imot Haugesund i Eliteserien søndag.

    Det bekrefter trener Erling Moe overfor TV 2.

    – De er klare til å kunne starte. De er med i betraktningen, og så får vi se hvilket lag vi ender på til slutt, sier Moe.

    Molde-treneren forteller også at Markus Kaasa og Martin Linnes ikke er så langt unna en retur.

    – Det begynner å se bedre ut, og det er selvfølgelig bra for oss, sier han.

    Gulbrandsen måtte av med skade i serieåpningen hjemme mot Strømsgodset, men fikk sitt første innhopp etter skaden da blåtrøyene slo Strindheim i cupens andre runde onsdag.

    Det gjorde også Eikrem, som måtte stå over storoppgjøret borte mot Bodø/Glimt forrige helg. (NTB)

    Gulbrandsen og Eikrem
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland