Hopp til innhold

Skal ha lurt mindreårige

En mann fra Nord-Trøndelag står tiltalt for å ha prøvd å lure barn under 16 år til å gjøre seksuelt krenkende handlinger.

Tinghuset, Inntrøndelag tingrett

Straffesaken mot den tiltalte mannen fra Nord-Trøndelag går her i Inntrøndelag tingrett i Steinkjer.

Foto: Knut Reitan / NRK

Politiadvokat Amund Sand.

Politiadvokat Amund Sand sier politiet er blitt bedre til å avdekke slike overgrep på internett.

Foto: Mette Moslet Kjesbu / NRK

Mannen er i slutten av 30-årene, og skal ifølge tiltalen blant annet ha tatt kontakt med jenter i alderen 13 til 15 år. Dette skal ha skjedd via chattekanaler på internett som MSN.

Forsøkte å lure

Hensikten skal ha vært å få jentene til å kle av seg foran webkamera. I tiltalen står det at han skal ha forledet barn under 16 år til å gjøre seksuelt krenkende eller uanstendige handlinger.

– Mannen er tiltalt etter den såkalte grooming-paragrafen, og risikerer ubetinget fengselsstraff. Trolig mellom tre og seks måneder om han skulle bli dømt, sier aktor og politiadvokat Amund Sand.

Ingen sammenheng

Saken går i Inntrøndelag tingrett i dag, og Sand avviser at denne saken har sammenheng med lignende straffesaker i Trøndelag de siste årene.

– Den eneste sammenhengen er at den fornærmede jenta også var fornærmet i en annen straffesak i Nord-Trøndelag, sier Sand til NRK.

Mannens forsvarer er advokat Rolf Christensen.

– Min klient erkjenner straffskyld for å ha hatt kontakt med en prostituert i Trondheim, men ikke resten av tiltalen. Han visste ikke at jentene var under 16 år da han gjorde avtaler med dem på internett, sier Christensen.

.