Hopp til innhold

Trønderbokser sikter høyt

Bokser Andreas Evensen fra Trondheim kan ta lange steg mot verdenstoppen om han vinner sin neste kamp.

Video Evensen satser høyt

VIDEO: Evensen satser høyt.

21. april møter han irske Willie Casey til kamp om en internasjonal fjærvekttittel i World Boxing Association (WBA). Seier kan løfte Evensen opp blant de beste på verdensrankingen, og kanskje en kamp om VM-tittelen.

Bokser mot europamester

Andreas Evensen

– Det skal vises at man har jobbet litt, sier Andreas Evensen etter ei tøff treningsøkt.

Foto: Jon Arne Hoff Johansen / NRK

Evensen har allerede plukket noen trofeer, men er lysten på flere. En seier i matchen mot den tidligere europamesteren Casey vil gi ham sjansen til å slåss om de virkelig gjeve VM-beltene.

– Mål nummer én er å komme inn på rankinglista. Deretter er målet å klatre på rankinga og kunne bli en VM-utfordrer, sier Evensen i en pause i treninga.

Den internasjonale tittelen i WBA er ikke verdt så mye i seg selv. Men den åpner for muligheter.

– Fordi Casey er tidligere mester vil en seier over ham innebære et kjempesprang på verdensrankingen, sier Jesper D. Jensen i rankingkomiteen i WBA.

Andreas Evensen

Evensen sparrer mot en innleid engelskmann for å forberede seg til matchen.

Foto: Jon Arne Hoff Johansen / NRK

Sparrer mot engelskmann

Motstanderen kalles ikke Willie «Big Bang» Casey for ingenting. Han har vunnet ni av sine tretten seire på knockout, og har bare ett tap. Evensen står med 15 seire, to tap og en uavgjort kamp hittil i karrieren.

Evensen lader opp til tittelkampen med å sparre mot en engelsk bokser, importert for anledningen.

– Jeg vet jeg møter en tøffing. Derfor har vi hentet inn en bra engelskmann, som har fart på hendene og som er veldig bevegelig, sier Evensen.

Trønderbokseren håper at denne treningen vil gjøre det lettere når han om ti dager står i ringen på Nordic Fight Night-stevnet i Frederikshavn.