Hopp til innhold

Politiet sjekker telefontrafikken

Politiet vil nå sjekke telefontrafikken for å finne ut hva som skjedde da en mann fra Litauen ble funnet mishandlet på en gård i Nærøy.

Mann mishandlet på en gård i Nærøy i Nord-Trøndelag

Den 30 år gamle litaueren ble funnet mishandlet på denne gården i Nærøy lørdag morgen.

Foto: Morten Wengstad / Ytringen

30-åringen ligger fortsatt på St. Olavs Hospital i Trondheim, og tilstanden er så alvorlig at han ikke kan si noe om saken ennå.

Kan ha vært to menn

Politiet står fortsatt uten spor etter gjerningsmennene, som ifølge offeret skal ha vært to menn. Nå blir alt av elektroniske spor i området gjennomgått. Politiet vurderer også å avhøre mannens familie for å kaste nytt lys over saken.

Litaueren skal etter planen gifte seg i mai. Han har bodd i Norge i fire år, men har skal ifølge VG ha kjæreste i Litauen.

Det var lørdag morgen den 30 år gammel gårdsarbeideren fra Litauen ble funnet mishandlet , bundet fast og hengt opp etter hender og føtter på en gård i Bjørndalen i Nærøy.

Han ble funnet av bonden som eier gården i 10-tida. Da hadde litaueren trolig hengt etter hendene og føttene i flere timer.

Er holdt i koma

Mannen hadde så store skader at han ble sendt til St. Olavs Hospital for behandling. Han ble lagt i kunstig koma, og har vært gjennom omfattende kirurguiske inngrep. Nå er han så skadd at mannen ikke kan avhøres før i neste uke .

– Før litaueren kan avhøres, er vi interessert i alle mulige tips om saken, sier etterforskningsleder Bengt Ivan Blom hos politiet i Namsos.

Blom innrømmer at de ikke har kommet så veldig langt i etterforskningen.

Alt er av interesse

– Vi jobber med å hente inn informasjon som kan bringe klarhet i hva som har skjedd, sier han til NRK.

Nå vil han at folk som vet noe tar kontakt.

– Vi vil vite alt om bevegelser til folk og kjøretøy rundt gården i Bjørndalen i Nærøy natta før han ble funnet. Men også andre opplysninger som folk kanskje mener er uvesentlig, men som kan være vesentlig for oss i etterforskningen. Ta kontakt med oss, oppfordrer Blom.