Hopp til innhold

ISFiT håper å gjøre verden bedre

Over 500 studenter fra 104 land er klar til å prege Trondheim de neste 11 dagene.

President for ISFiT Jørgen W. Thorsen

ISFiT-president Jørgen W. Thorsen tror den internasjonale studentfestivalen kan sørge for bedre kommunikasjon over landegrensene i hele verden. I dag starter festivalen der studenter møtes for å diskutere temaet global helse.

Foto: Gudbjørn Bondhus / NRK

– Gjennom ISFiT kan man få et perspektiv på verden som man ellers ikke får. Vi tror vi kan gjøre verden litt mer forståelig og sørge for en bedre dialog mellom studenter, sier Elin Kathrine Saunes.

Hun er kultursjef i den Internasjonale Studentfestivalen i Trondheim (ISFiT), og sammen med de andre frivillige har hun jobbet i snart to år med å klargjøre verdens største studentfestival med et tematisk fokus.

Over 500 studenter fra 104 forskjellige land skal i de neste 11 dagene diskutere, lære og utveksle kunnskap rundt temaet global helse.

Rekordmange deltagere

– Vi har hatt en enorm interesse for ISFiT i år. 4 300 personer fra hele verden har søkt om å få være med, og ordet sprer seg så det blir bare større og større, sier ISFiT-president Jørgen W. Thorsen.

I løpet av disse 11 dagene blir lille Trondheim et samlingssted for representanter fra hele verden.

– De fleste som blir plukket ut til å delta har aldri vært i Europa, og veldig få har vært i Norge. Det er absolutt eksotisk for folk å komme hit, sier Thorsen.

Alle disse 500 studentene trenger en seng å sove i.

– Trondheims befolkning må være Norges mest gjestfrie. Vi har et rekordhøyt antall deltagere, men mangler bare 15 sengeplasser, så dette kommer til å gå helt fint, sier ISFiT-presidenten.

Kronprinsparet bidrar

Kronprins Haakon åpner festivalen klokken 11 i dag, og han er ikke den eneste celebre personen som stiller opp for ISFiT.

Kronprinsesse Mette-Marit og utenriksminister Jonas Gahr Støre er noen av navnene som står på listen over foredragsholdere.

– Det er en enorm anerkjennelse at kronprinsparet kommer. De har et brennende engasjement for temaet og de kan bidra med mye. De kommer ikke bare for å si hei, så dette er stor stas, smiler Thorsen fornøyd.

Kjenner sommerfuglene før åpningen

I tillegg til utdeling av studentenes fredspris, workshops og debatter er det også et stort festivalprogram med flere konserter som alle kan delta på.

ISFiT-president Thorsen og kultursjef Saunes er spent på å vise hva gjengen som jobber 100 prosent frivillig har fått til.

– Akkurat nå har vi sommerfugler i magen. Dette har vi jobbet med lenge, og plutselig skal det starte. Vi gleder oss, sier de.