Hopp til innhold

Tutu kommer til Trondheim

Erkebiskop og fredsprisvinner Desmond Tutu kommer til Trondheim for å delta på en studentfestival.

Fredsprisvinner og erkebiskop Desmond Tutu
Foto: Tom Maruko / AFP

Den internasjonale studentfestivalen ISFIT i Trondheim får celebert besøk i februar neste år. Han skal være med på å åpne festivalen.

Trygve Thorson, presidenten for ISFIT forteller at temaet for festivalen blir fredsbygging, og at de hadde Desmond Tutu øverst på ønskelisten over gjester.

- Han har hele livet jobbet aktivt for fred og forsoning, og har dermed et veldig viktig budskap å dele med alle her i Trondheim.

Lokker flere til festivalen

Han har besøkt Norge flere ganger tidligere, så kan med rette kalles en norgesvenn. Og nå som han kommer til ISFIT håper studentene bak festivalen at det kan få flere til å komme og høre på det han har å si. Ikke bare studenter, men også resten av Trondheims befolkning er velkomne, for dette er ikke bare en studentfestival.

- Han er jo et forbilde for veldig mange over hele verden. Så det er veldig bra at han tar seg tid til å komme.

Studenter fra 100 land

Målet med ISFIT er å samle fremtidens ledere, som de selv sier. 450 studenter fra over 100 land samles i Trondheim i 10 dager. Sammen skal de jobbe med internasjonale problemstillinger studentene i Trondheim synes det er viktig at studenter i hele verden tar tak i.