Hopp til innhold

Fortsetter å kjøpe salat fra Frosta

Coop fortsetter å kjøpe salat og grønnsaker fra to bedrifter på Frosta.

Frostagrønt

– Vi krevde hundre prosent enighet på alle punkter, og nå har vi tro på at ting blir ordnet opp, sier informasjonsdirektør i Coop Norge, Bjørn Kløvstad.

Foto: Frank Almaas / NRK

Coop stoler på at Fellesforbundet og ledelsen ved Caesar Salad og Frostagrønt har løst de viktigste problemene i dag. Coop forlanger avtaler for de ansatte som sikrer arbeids- og boforhold samt organisasjonsfrihet.

– Den viktigste bakgrunnen for at vi viderefører avtalen er at vi føler en større ro ved at Fellesforbundet skal være innad i bedriftene på en litt mer involverende og direkte måte, sier informasjonsdirektør i Coop Norge, Bjørn Kløvstad.

Les også:

Kløvstad sa tidligere at Coop er helt avhengige av en enighet mellom arbeidsgiverorganisasjonen og bedriften dersom de skal kunne leve med Caesar Salad som leverandør i framtiden.

Bjørn V. Kløvstad, informasjonsdirektør i Coop NKL

Informasjonsdirektør i Coop Norge, Bjørn Kløvstad.

– Fellesforbundet vil nærmest ha en rolle som personalansvarlige i bedriften og sørge for det vi har etterlyst, nemlig orden og ryddighet i forhold til lønns- og arbeidsvilkårene, sier Kløvstad.

Kløvstad sier at dersom forholdene ikke bedres, så vil det ikke være snakk om flere sjanser.

Bama hever kjøpsstoppen

I forrige uke stanset Bama all handel med Frosta , men nå har også de besluttet og fortsette innkjøpene.

– Vi har hatt et avklarende møte med Frostagrønt, og har besluttet å heve kjøpsstoppen som vi innførte i forrige uke. De har bekreftet at de samarbeider, og vi har tro på at Frostagrønt vil gjennomføre det de har sagt. Vi har en god dialog, sier Hanne Linnert, pressekontakt i Bama.

Gartnerhallen er fortsatt usikre på videre samarbeid.

– Vil må nå få klarhet i de faktiske forhold, og se om det er grunnlag for at det blir ryddet opp, sier organisasjons- og informasjonssjef i Gartnerhallen, Tom Roterud.