Hopp til innhold

Tøft karrierevalg for Evensen

Proffbokseren Andreas Evensen står foran viktige valg. De kommende ukene vil bli avgjørende for karrieren.

Andreas Evensen

Andreas Evensen kan være i stand til å slå alle, mener trener Helge Wærøy.

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Trønderen som bokser for Stonehand Promotion, stallen til Helge Wærøy i Melhus, er interkontinentalmester i fjærvekt i World Boxing Organisation (WBO).

Han har allerede forsvart tittelen en gang. Han har også vunnet 13 av 14 kamper som profesjonell, og de fire siste kampene har han avgjort på knockout.

Tøffe valg

– Vi står foran viktige veivalg. I løpet av de neste to-tre ukene må vi bestemme oss for om vi skal forsvare interkontinentaltittelen eller gå for noe annet, for eksempel EM-tittelen i fjærvekt, sier Wærøy til NTB.

Wærøy sier også at han ikke har gitt opp tanken og håpet om en kamp mot verdensmester Juan Manuel Lopez fra Puerto Rico, for både Andreas Evensen og trener og manager Helge Wærøy er innstilt på å gripe sjansen når den måtte by seg.

Andreas Evensen er ranket som nummer åtte i fjærvekt (57,2 kg) i WBO, og på verdensrangeringen til det anerkjente boksenettstedet boxrec.com ligger nordmannen på 49. plass av 1100 boksere.

– Han kan vinne mot de fleste

– Andreas har kommet dit han er i dag fordi vi har tatt noen veldig tøffe valg underveis i karrieren, sier Helge Wærøy.

Han klarte å få tittelkamp for Evensen allerede i hans 13. proffkamp, og det er vel ingen annen norsk proffbokser noensinne som har hatt en brattere utviklingskurve.

Trener Wærøy mener Evensen kan slå de fleste.

– Dersom vi velger å forsvare interkontinentaltittelen en gang til og kommer inn blant de fem beste på WBO-rankingen, kan vi få tilbud om VM-kamp, dersom alt klaffer, ikke minst med tanke på penger. Den sjansen kommer vi til å gripe hvis vi får den, for jeg er overbevist om at Andreas kan slå alle, sier Wærøy.


Andreas Evensen debuterte som proffbokser med poengseier over Piotr Niesporek i Tyskland 25. mars for vel fire år siden. Han bokset sin 14. og foreløpig siste kamp 11. mai i år, og det endte med knockoutseier over Jose Saez.


De siste ukene har Evensen hatt sommerferie, men Helge Wærøy forteller at han har holdt treningen ved like hver eneste dag, selv om han ikke har vært mye i treningslokalet i Melhus.

Bokseren Andreas Evensen

Evensen har vunnet de fire siste kampene på knockout.

Foto: Sari Gustafsson / SCANPIX