Hopp til innhold

350 elever sendt heim fra skolen

Mangel på frisk luft og varme har ført til at 350 elever er sendt heim fra Sunnland skole i Trondheim.

De 350 elevene ved Sunnland skole møtte opp til vanlig tid onsdag morgen, men etter en skoletime var lufta i klasserommene brukt opp. Varme- og ventilasjonsanlegget fikk en skade i går, noe som førte til at det ble stopp i hele anlegget, og verken varme eller friskluft ble sendt ut i undervisningsbygningen.

- Vi kunne ikke lufte heller, fordi det er såpass kaldt ute, sier rektor ved skolen, Ingrid Kjelsberg.

- Vi valgte derfor å sende elevene heim med beskjed om å jobbe selvstendig med en arbeidsplan. Vi har sendt sms til foreldrene og lagt ut informasjon på nettsidene våre , sier Kjelsberg.

Det er et rør i vifterommet som har gått i stykker, sannsynligvis på grunn av kulda. Dette ble oppdaga i går, og ny del ble bestilt med en gang.

- Vi hadde et håp om at delen skulle komme tidlig på morgenen, og at anlegget skulle være i gang igjen til elevene kom på skolen. Det skjedde ikke. Men delen kom akkurat nå, så anlegget blir reparert i løpet av dagen, forteller Kjelsberg.

Ei lita gruppe elever er igjen på skolen, det er de som har såkalt oppsamlingstentamen. - De sitter i et rom i administrasjonsbygget, og det er ikke berørt av ventilasjonsproblemene, sier rektor Ingrid Kjelsberg.