Hopp til innhold

Gaupe på bytur

Flere observert ei gaupe på Tyholt torsdag. Politiet er varslet.

Gaupe på Tyholt

Et sjeldent syn i nabolaget

Foto: Stein Lorentzen / NRK

Gaupa ble først observert ved Telenor-bygningen før den la over veien opp mot Bunnpris på Tyholt.

- Den ble først sett av en bussjåfør. I tillegg har flere som jobber på Tyholt har sett dyret. Vi er sikre på at faktisk er ei gaupe som lusker rundt oppe på Tyholt, sier Geir Lasse Aune fra viltpatruljen i Trondheim kommune.

Gaupe sett på Tyholt

Gaupa ble observert av folk som jobber på Tholt

Foto: Espen Kibsgaard

Aune har i ettermiddag selv vært ute og lett etter gaupa.

- Dette er jo en særdeles kurios sak. Det er svært sjelden at gauper blir observert i så bebygde området som Tyholt. Men den er ikke farlig for mennesker, forsikrer Aune.

Gaupa kan derimot ta katter og hunder som forfølger den.

- Jeg oppfordrer folk som ser gaupa om å ringe politiet eller viltpatruljen til Trondheim kommune. Ellers så er det bare å nyte det sjeldne synet, sier Aune.

Viltpatruljen har ingen planer om å avlive gaupa og sier den mest sannsynlig vil trekke tilbake til skogen når det har gått en tid.

- Den kan fort være på Bynesset i morgen. Det har blitt observert en del gaupe oppe ved Jonsvatnet og rundt Stjørdal den siste tiden. Så den vil nok trekke tilbake til sine artsvenner etter sitt besøk hos menneskene, sier Aune.

Polititet har også mottatt meldinger om at det er observert gaupe i byen. De har så langt ingen planer om å rykke ut og jakte på dyret.
Test dine rovdyr-kunnskaper

Gaupe i Trondheim
Foto: Espen Kibsgaard