Hopp til innhold

ISFiT satte ny verdensrekord

Studentfestivalen ISFiT ville se hvor mange nasjoner de klarte å få til å holde hender i en håndlenke. Det ble det trolig ny verdensrekord av.

Studentfestivalen ISFit ville se hvor mange nasjoner de klarte å få til å holde hender i en håndlenke. Det ble det trolig ny verdensrekord av.

SE VIDEO: Her setter ISFiT trolig ny verdensrekord i håndlenke. Foto: Nils Åge Nonstad.

Kaja Juul Skarbø

Kaja Juul Skarbø har tro på at de skal klare skrive seg inn i rekordbøkene.

Foto: Fotogjengen Studentersamfundet

Den Internasjonale Studentfestivalen i Trondheim (ISFiT) hadde skidag på programmet i dag. Arrangørene dro med seg 450 utlendinger opp i Granåsen for å teste skisporet.

– I dag skal de få prøve seg i bakken og de skal få eventyrfortelling i lavvoen. Vi også en barnehage her som skal vise studenten hvordan dette skal gjøres, sier president i ISFiT, Kaja Juul Skarbø.

Vil sette verdensrekord i håndlenke

Samtidig som at mange av deltakerne prøvde å gå på ski for første gang, benyttet arrangøren anledningen til å gjøre et verdensrekordforsøk.

– Vi skal forsøke å slå en Guinness-rekord med flest mulig nasjonaliteter i en håndlenke, sier Juul Skarbø.

– Det finnes en rekord der man har samlet mennesker som holder hender, men vi skal stå i en lenke og holde hverandre i hendene, sier markedsføringssjef i ISFiT, Åsmund Berstad.

Han håper de klarer å få over hundre nasjoner er lenka.

– Da dobler vi tidligere rekorder, og det hadde vært veldig gøy, sier Berstad.

Festivalen, som er den største i verden av sitt slag, ble arrangert for første gang i 1990, og i år er 116 nasjoner representert.

Se hvordan det gikk i fjor da ISFiT-deltakere prøvde seg på ski:

Det ble mye knall og fall da over 400 utenlandske studenter prøvde seg på vinterføre i Trondheim.

Se hvordan det gikk i fjor da ISFiT-deltagere prøvde seg på ski

«Passkontroll»

For å dokumentere verdensrekorden ble alle deltakerne bedt om å ta med passet sitt i skiløypa. Det dannet seg raskt en lang kø av studenter som ville bidra i rekordforsøket.

Etter at passet var blitt godkjent, fikk de et grønt kryss på handa og de kunne gå å stille seg opp i rekka som var på stadioen i Granåsen.

Venter på godkjenning

Etter nøye opptelling ble det totalt 79 nasjoner i håndlenka i Granåsen i dag. Nå venter de på at rekorden skal bli godkjent Guinnessystemet.

Blir den det, betyr det at ISFiT-deltakerne i år har satt ny verdensrekord.