Hopp til innhold

Natalia tapte kampen mot kreften

Vesle Natalia Polbratek (5) frå Leikanger sovna stille inn onsdag formiddag.

Emilia og Natalia Polbratek

GJORDE ALT FOR SØSTERA: Emilia Polbratek (14) og lillesøstera Natalia (5) fekk ein flott sommar saman.

Foto: Privat

Det skriv VG. Den vesle jenta blei sjuk i januar i fjor og har kjempa mot kreften i eitt år. Ho fekk vere heime til det siste og hadde sine næraste rundt seg då ho gjekk bort, skriv avisa. Familien ber no om ro etter det som har skjedd.

Blei kjende over heile landet

Natalia og storesøster Emilia (14) blei kjende over heile landet i sommar. Emilia bestemte seg for at Natalia skulle få ein flott sommar.

I eit innlegg i Aftenposten skreiv ho:

«Jeg har en fantastisk lillesøster på fem år som fikk kreft i januar. Nyhetene ble verre og verre, og etter en lang stund tok legene mot til seg og fortalte oss at hun bare har denne sommeren igjen å leve. Så dette er min sommer. Jeg skal tilbringe sommeren med å få min søsters siste uker til å bli så fantastiske som mulig.»

Folk over heile landet tok kontakt og saman fekk dei to søsterene oppleve mykje saman. Dei var mellom anna i Oslo, Legoland i Danmark og i Italia. Dei fekk også møte popartistar som Tooji og Vinni.

I kongen sin nyttårstale

Også kong Harald hadde fått med seg historia om om dei to jentene. I nyttårstalen trekte han fram dei to jentene då han snakka om heltar og godheit.

«Samtidig har vi mange helter også innenfor landets grenser. I sommer leste jeg om en 13 år gammel jente - som ville gi sin kreftsyke lillesøster verdens beste sommerferie. Takket være gaver fra enkeltpersoner og bedrifter - fikk den lille jenta en drømmeferie.»