Hopp til innhold

Denne kattungen ble kastet i søpla

Før kattungene kom inn i varmen hos politibetjentene i Narvik ble de oppdaget i en søppelcontainer. – Makabert, sier politiet.

Kattunger funnet i en søppelcontainer i Narvik

Kattungene som ble funnet i en søppelcontainer på Øra er tatt hånd om av politiet.

Foto: Privat

– Jeg skjønner ikke at de har hjerte til å gjøre noe slikt, sier politistudent Inger Tenden, til avisa Fremover.

En pappeske med to kattunger ble torsdag ettermiddag overlevert til politiet i Narvik. Ben-Inge Eriksen ved politistasjonen i Narvik forteller at kattungene ble funnet i en container på Øra.

– Det å kaste levende dyr i en søppelcontainer kan kun beskrives som makabert, sier Eriksen til NRK.no.

Eriksen opplyser at kattungene kan ikke være mer enn 6-8 uker gamle. Foreløpig vet ikke politiet noe mer enn at kattene er funnet i søppelcontaineren.

– Dette er en straffbar handling, men vi må i første omgang finne gjerningspersonen før vi kan si noe om strafferammen rundt dette, sier Eriksen.

Håper noen vil ta godt vare på dem

To kattunger funnet i søppelcontainer i Narvik

Politibetjent Inger Tenden skjønner ikke at noen kan være i stand til å kaste levende dyr fra seg på denne måten.

Foto: Privat

Inger Tenden har vært i praksis i Narvik siden august, og forteller at hun ikke har vært borti lignende før.

– Vi opplever ofte at folk kommer innom med hunder eller katter som tydelig har gått seg bort, men jeg har ikke opplevd at folk har prøvd å kvitte seg med kattunger på denne måten.

Selv om Tenden ikke er et kattemenneske sier hun at man kan ikke unngå å ha medfølelse med de to små hjerteknuserne. Politiet i Narvik håper at noen melder sin interesse og ønsker å ta vare på kattungene.

– Når vi melder om bortkomne katter som trenger omplassering ellers bruker vi å få mange henvendelser, sier Eriksen som ikke tror det blir noe problem å finne et nytt hjem til kattene.