Hopp til innhold

Norsk politi vil ikke lete etter Joey

Familien til den danske 19-åringen som forsvant under fjelltur i Sverige tror mannen kan ha kommet seg over norskegrensa. Norsk politi sier i dag at de ikke vil delta i søket.

Foreldrene til savnede Joey Ravn

Foreldrene til den savnede 19-åringen, Yvonne og Per Ravn, fortviler over at norsk politi ikke vil delta i søket etter sønnen deres.

Foto: Dansk TV2

Dansk politi og 19-åringens familie har bedt norsk politi om å gjøre søk i Norge, men det er nå besluttet at det ikke vil bli gjort.

Begrunnelsen er ifølge Politidirektoratet at de ikke mener det er sannsynlig at han har gått over på norsk side.

Joey Ravn

Den savnede Joey Ravn.

Foto: Svensk politi

19 år gamle Joey Ravn forsvant 25. juli fra sin teltcamp i Nord-Sverige. Torsdag, drøyt en uke etter, innstilte svensk politi søket uten resultater.

Området hvor dansken forsvant ligger to mil fra norskegrensa, i retning Tysfjord kommune.

Dansk politi tror Joey er i Norge

Den savnede forsvant ved fjellet Allak i Nord-Sverige. Han var på tur med en to år yngre kompis, og da han ikke returnerte etter en fjelltur, kontaktet kompisen politiet.

To mil unna Allak ligger den norske grensa, og dansk politi tror Joey Ravn kan ha gått seg vill og kommet seg over grensa til Norge som ligger to mil unna teltcampen.

I følge familien til savnede er han godt trent og kjent med ferdsel i naturen. Dette styrker familiens håp om at Joey fortsatt er i live.

– Når det er menneskeliv på spill, er det rystende at vi bare dytter saken fra land til land, sier Mogens Jensen, politiker i Socialdemokraterne til Berlingske.

– Som å lete etter nåla i høystaken

Leder i Røde Kors hjelpekors i Narvik, Kurt Ivar Hansen, sier at området har tett skog, høye fjell og mye vann.

– Det er et kupert terreng, så det vil være som å lete etter nåla i høystaken, sier Hansen.

Han mener at siden det snart har gått to uker siden dansken forsvant vil det være vanskelig å finne spor. Sannsynligheten for at 19-åringen har kommet seg over norsk grense tror Hansen kun har skjedd hvis han har kommet seg inn på en tursti.

Området hvor Joey Ravn forsvant i Nord-Sverige

Erfarne fjellfolk forteller at det ofte er tåke i området hvor 19-åringen forsvant.

Foto: Dansk TV2

Ifølge andre erfarne fjellfolk som NRK har vært i kontakt med, er det usannsynlig at nittenåringen skal ha kommet seg over grensa. Terrenget i området betegnes som svært ulendt og bratt, og det er ofte tett tåke i området.

Facebook-gruppe

En Facebook-gruppe, «Eftersøgning af Joey Ravn», har tirsdag ettermiddag over 1000 medlemmer. Gruppen er ment for å samle og involvere flest mulig i søket etter nittenåringen, og å få norsk politi på banen.

«Vi kan sende e-poster til politikretsen i Norge. Jeg sender en mail i morgen, og jeg vil oppfordre dere til å gjøre det samme», skriver en kvinne på veggen på gruppen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.