Hopp til innhold

Har ennå ikke funnet bjørnen

Bjørnen som natt til søndag angrep en en flokk med sauer i Evenesdali Saltdal kommune er fortsatt på frifot.

Bjørn angrep saueflokk i Saltdal

SAU DREPT AV BJØRN: Skadeskytingen skjedde da bjørnen søndag angrep sauer i Evensdal, nord for Solvågtinden i Saltdal kommune. Politiet ber folk i området være oppmerksomme.

Foto: Leserbilde

Søket som er gjort i dag har vist at bjørnen ikke er alvorlig skadd.

– Vi har foretatt et ettersøk og fulgt sporet 1,5 kilometer - fra skuddplassen og nedover lia. Vi kan ikke se at dyret er truffet i noen vitale deler, så vi tviler på at bjørnen er hardt skadd eller er blitt truffet i hjerte- og lungeregionen, sier Vegar Pedersen i Statens naturoppsyn (SNO).

– Ikke truffet i vitale deler

– Dyret har gått i et terreng som går både oppover og nedover og det er ingenting som tyder på at den har hatt problemer med å ta seg frem.

Pedersen sier at de ikke kan garantere at bjørnen ikke er truffet, men den er nok ikke truffet i noen vitale deler.

Bjørnen skal ha blitt skadeskutt lørdags kveld, men Pedersen fikk ikke melding om at bjørnen var skadeskutt før søndags ettermiddag - ett døgn etter at skuddet var avfyrt.

Skal varsle politiet

 Anny Unosen

Her viser sauebonde Anny Unosen hvor bjørnen slo til.

Foto: Lars-Bjørn Martinsen / NRK

– Man skal varsle politiet i slike saker og det skal varsles umiddelbart. Det at vi ikke fikk vite det med en gang, gjør jobben vanskeligere for dem som skal ettersøke og spore opp bjørnen.

Avslutter ettersøket

– Det er ikke vits i å fortsette søket, da vi ikke har sett spor av den og vi har heller ikke funnet noen rester av verken hår eller blod på skuddplassen.

Pedersen opplyser om at de ikke vet hvor bjørnen har tatt veien.