Hopp til innhold

– Farens snarrådighet var helt avgjørende for at gutten lever

– Omstendighetene rundt ulykka var svært dramatiske. Farens raske reaksjon var helt klart avgjørende for at 4-åringen lever, sier lensmann Yngve Isaksen Wiik, som roser faren til gutten som falt 37 meter fra Andøybrua fredag.

4-åring falt i havet fra Andøybrua. Lensmann Yngve Isaksen Wiik

DRAMATISK ULYKKE: Lensmann i Andøy Yngve Isaksen Wiik roser faren til 4-åringen som falt fra Andøybrua fredag for sin snarrådige raksjon. – Man blir ydmyk over en slik handlekraft, sier lensmannen.

Foto: Kolbjørn Hoseth Larssen/Dan Henrik Klausen / NRK

Tilstanden til den alvorlig skadde gutten er nå på bedringens vei, ifølge Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN). Med foreldrene ved sin side ligger den fire år gamle gutten fra Troms som falt 37 meter fra Andøybrua fredag fortsatt på UNN hvor han får behandling ved operasjon- og intensivklinikken.

Gutten har fortsatt flere alvorlige skader etter at han ble påkjørt og slynget over rekkverket.

– Det går bedre med gutten, men han får fortsatt behandling ved intensivavdelingen, sier pressevakt Marit Einejord ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø til NRK.no.

Ble kastet over rekkverket

4-åring falt i havet fra Andøybrua

Her ble 4-åringen slynget over rekkverket.

Foto: Kolbjørn Hoseth Larssen / NRK

Den dramatiske ulykken skjedde fredag ettermiddag da gutten sto sammen med sin far på brua. Gutten rev seg løs fra farens hånd, gikk ut i veien og ble påkjørt av en bil. Sammenstøtet førte til at gutten ble kastet over rekkverket og ned i havet.

Gutten falt ned fra midten av brua, der høyden ned til havflaten er 37 meter.

Fireåringen ble i all hast fraktet til sykehuset i Tromsø med luftambulanse etter at politiet fikk melding om ulykken klokka 13.10.

Roser farens snarrådighet

4-åring falt fra Andøybrua

HØY BRU: Gutten falt ned fra midten av brua, der høyden ned til havflaten er 37 meter.

Foto: Kolbjørn Hoseth Larssen / NRK

Lensmann i Andøy Yngve Isaksen Wiik har nå skaffet seg oversikt over hendelsesforløpet den skjebnesvangre fredagen. Til VOL.no sier han at han er imponert over farens snarrådighet under den fantastiske redningsdåden.

– Han har hatt en åndsnærværelse som har vært helt utrolig. Når ulykken skjer, varsler han politiet, og får stoppet en bil for å komme seg ned fra brua og til sjøen. Her får han tak i en gummibåt og drar ut og henter sønnen sin opp fra sjøen. Ifølge politiets logg tar hele denne operasjonen 11 minutter. Å utvise en slik handlekraft og åndsnærværelse i en så kritisk situasjon er helt utrolig, sier Isaksen Wiik til NRK.no.

Han er ikke i tvil om at farens raske reaksjon var utslagsgivende for utfallet av den dramatiske ulykken.

– Stor emosjonell belastning

– Man blir ydmyk over en slik handlekraft, sier lensmannen.

Han er godt i gang med etterforskningen i saken, men avventer å avhøre både familien og sjåføren som kjørte på gutten.

– Saken er så spesiell og de emosjonelle belastningene så store at vi utsetter hele avhørssituasjonen. Men vi er i dialog både med familien og sjåføren, sier Isaksen Wiik til NRK.no.

– Sjåføren tar det tungt

Politiet har vært i kontakt med vitner som så ulykken, og det er ikke mistanke om at bilen som traff gutten kjørte for fort eller at det har skjedd andre straffbare forhold.

– Sjåføren har det tungt. Vi er i tett dialog med henne. Vi prøver å lette byrden ved å holde henne oppdatert, sier Isaksen Wiik.